KOLAPS NA AUTOKOMANDI, HAOS NA GAZELI, NA PANČEVCU KOLONE! Evo kakvo je stanje na beogradskim ulicama! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.09.2024

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počeo je jutarnji špic, naoružajte se strpljenjem!

KOLAPS NA AUTOKOMANDI, HAOS NA GAZELI, NA PANČEVCU KOLONE! Evo kakvo je stanje na beogradskim ulicama! (FOTO)

Foto: naxi kamere/printscreen

Danas ujutru, Beograd je zabeležio gužvu na nekoliko ključnih saobraćajnica, što je izazvalo ozbiljan kolaps na delu auto-puta kod Autokomande u smeru ka Mostaru.

Ova deonica, već poznata po visokim nivoima saobraćaja, danas je dodatno opterećena, a gužve su bile primetne i na okolnim ulicama koje vode ka auto-putu.

Mostarski čvor, koji spaja nekoliko glavnih pravaca, suočio se s povećanim brojem vozila, što je rezultiralo zagušenjem u oba smera. Takođe, Gazela, jedan od glavnih mostova preko Save, nije bila pošteđena saobraćajnog haosa. Vozači koji su se kretali preko Gazele suočili su se s dugotrajnim zastojima, a situacija se dodatno pogoršala u jutarnjim satima kada je saobraćaj na ovom pravcu tradicionalno najintenzivniji. Na Pančevačkom mostu, koji povezuje centar Beograda s delovima grada na desnoj obali Dunava, zabeleženo je usporeno kretanje, što je izazvalo dodatne frustracije među vozačima.

I u Takovskoj ulici se stvaraju manje gužve.

Stanje na mostovima

Što se tiče ostalih mostova u gradu, situacija je nešto povoljnija. Na Brankovom mostu, koji spaja centar Beograda sa Novim Beogradom, trenutno nema većih zadržavanja. Međutim, na auto-putu kroz Novi Beograd, primećene su gužve u oba smera, što dodatno otežava kretanje. Plavi most, koji se često koristi kao alternativna ruta, beleži manju opterećenost, ali je kretanje vozila i dalje usporeno. U centralnim delovima grada, saobraćaj teče relativno normalno, ali su se kod Trga Nikole Pašića formirale manje kolone, što je stvorilo sporadične zastoje. Slavija, jedan od najprometnijih trgova, za sada nije pogođena većim gužvama, iako se očekuje povećanje saobraćaja tokom dana.

Saveti za vozače

S obzirom na promenljive uslove vožnje, vozačima se savetuje oprez. Iako su uslovi danas nešto bolji u odnosu na prethodne dane, vozači bi trebalo da budu na oprezu zbog mogućih iznenadnih promena u saobraćaju. AMSS podseća da su jutarnje i prepodnevne magle česte, što može značajno smanjiti vidljivost na određenim delovima puta, naročito u nižim delovima grada i duž rečnih obala. Takođe, postoji rizik od odrona na određenim deonicama, pa je važno prilagoditi brzinu i voziti s povećanom pažnjom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading