Vesić: Uspostavljen redovan železnički saobraćaj, protiv organizatora blokade tužbe

Autor:

Vesti

11.08.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 10.000 građana moći će da slobodno putuje i koristi železničke stanice Prokop i Novi Beograd

Vesić: Uspostavljen redovan železnički saobraćaj, protiv organizatora blokade tužbe

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je jutros u 6.45 časova uspostavljen redovan železnički saobraćaj na liniju Beograd - Novi Sad i da će svi građani koji su kupili karte, a njih je oko 10.000, moći da slobodno putuju i koriste železničke stanice Prokop i Novi  Beograd, koje su sinoć bili blokirali učesnici protesta protiv najave iskopavanja litijuma. 

On je kazao da će MGSI zajedno sa preduzećem Srbijavoz i infrastrukturom Železnice popisati štetu koja je nastala blokadom železničkih stanica i otkazivanjem vozova.

 
Protiv organizatora će se podneti prijave, odnosno tužbe za nanesene štete, jer neko to mora da plati. Taj neko ko odlučuje da blokira željezničku stanicu, on je naneo štetu svim građanima Srbije, naneo štetu budžetu Srbije i ta šteta mora da se plati", naglasio je Vesić. 

On je zahvalio svim preduzećima koja su u rekordnom roku uspela da uspostave saobraćaj onako kako je planirano, kao i MUP koji je na poziv Ministarstva reagovao profesionalno.  

Vesić je naglasio da građani nemaju razloga da budu uznemireni, jer, kao što se može videti, Prokop radi normalno.   

Učesnici protesta protiv najave iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto sinoć su bili blokirali železničke stanice "Prokop" i "Novi Beograd".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading