TRAMP ŠOKIRAO JAVNOST: "FBI bio ovlašćen da me likvidira!" Hitno se oglasio američki državni tužilac

Autor:

Svet

24.05.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom ovih navoda bivšeg američkog predsednika odmah se oglasio američki državni tužilac

TRAMP ŠOKIRAO JAVNOST: "FBI bio ovlašćen da me likvidira!" Hitno se oglasio američki državni tužilac

Foto: Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer, Pool

Američki državni tužilac Merik Garland osudio je tvrdnje bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da je FBI bio ovlašćen da ga ubije tokom pretresa njegovog kluba na Floridi 2022. godine, nazivajući ih "lažnim" i "izuzetno opasnim".

Garland je istakao da Tramp i njegovi saveznici pokušavaju da opravdaju svoje postupke, ali da je standardni operativni plan FBI jasno ograničavao upotrebu smrtonosne sile tokom pretresa.

Pretres Trampovog odmarališta Mar-a-Lago

FBI je sproveo pretres Trampovog odmarališta Mar-a-Lago u avgustu 2022. godine kako bi pronašao poverljivi materijal koji je on zadržao nakon napuštanja funkcije.

Tokom pretresa, agenti su pronašli gomilu zapisa koji su doveli do jednog od četiri krivična postupka sa kojima se Tramp trenutno suočava.

Uslovi pod kojima je FBI ovlašćen da koristi smrtonosnu silu

Pre pretresa, FBI je izdao saopštenje koje je potvrdilo da je ovlastio policiju da koristi smrtonosnu silu samo u slučaju neposredne pretnje službeniku ili drugoj osobi.

Važno je napomenuti da bivši predsednik SAD nije bio prisutan tokom izvršenja pretresa Mar-a-Lago odmarališta, što je naglasila agencija.

Ove nedelje, javnost je saznala da je Tramp izneo tvrdnje o ovlašćenju FBI da ga ubije tokom pretresa, što je izazvalo reakciju tužioca Garlenda, preneo je Tanjug.

Ova situacija dodatno baca svetlo na odnos između bivšeg predsednika i pravosudnih institucija u SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading