PUTIN REŠIO DA OČISTI RUSKU VOJSKU OD KOROVA! Nastavlja se "čistka", pala OPASNA ZVERKA - naneo je veliku štetu svojoj zemlji

Autor:

Svet

23.05.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo hapšenje se dešava u kontekstu hapšenja nekoliko visokih vojnih zvaničnika u proteklim nedeljama

PUTIN REŠIO DA OČISTI RUSKU VOJSKU OD KOROVA! Nastavlja se "čistka", pala OPASNA ZVERKA - naneo je veliku štetu svojoj zemlji

Foto: Tanjug/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Istražni organi Ruske Federacije nastavljaju sa hapšenjem visokih zvaničnika Ministarstva odbrane, a najnoviji u nizu je šef odeljenja za nabavke, Vladimir Vertelecki.

Optužen je za zloupotrebu službenih ovlašćenja u vezi sa državnim nalozima za odbranu, pri čemu je naneta šteta državi u iznosu od preko 70 miliona rubalja.

Optužbe i hapšenja

Vladimir Vertelecki je optužen da je prihvatio nezavršene radove po ugovoru sa državom tokom 2022. godine, što ga je dovelo do hapšenja i izricanja pritvora.

Ovo hapšenje se dešava u kontekstu hapšenja nekoliko visokih vojnih zvaničnika u proteklim nedeljama.

Među njima su načelnik Glavne uprave za komunikacije Oružanih snaga Rusije Vadim Šamarin, načelnik Glavnog kadrovskog odeljenja Ministarstva odbrane Jurij Kuznjecov, bivši komandant 58. armije Ivan Popov, kao i zamenik načelnika Odeljenja za odbranu Timur Ivanov.

Optužbe protiv ostalih zvaničnika

Vadim Šamarin je optužen za primanje mita u iznosu od 36 miliona rubalja, dok je Jurij Kuznjecov priveden zbog optužbi za mito u posebno velikim razmerama, navodno u iznosu od 30 miliona rubalja.

Bivši komandant 58. armije Ivan Popov, poznatiji kao "Spartak", uhapšen je zbog prevare.

Zamenik načelnika Odeljenja za odbranu Timur Ivanov je optužen za primanje mita u vrednosti od oko milijardu rubalja, što je rezultiralo njegovom privremenom suspenzijom sa funkcije, prenose RIA Novosti.

Ova hapšenja visokih zvaničnika Ministarstva odbrane Rusije izazivaju ozbiljnu zabrinutost i postavljaju pitanja o korupciji unutar vojnih struktura.

Istražni organi nastavljaju sa istragom i hapšenjima, a javnost sa nestrpljenjem očekuje ishod ovih slučajeva i eventualne reforme koje bi mogle da proizađu iz ovih događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading