PUTIN DOBIO NOVI AUTOMOBIL: Evo u kakvoj limuzini će se od sada voziti predsednik Rusije (VIDEO)

Autor:

Svet

07.05.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin se prvi put vozio u ovoj limuzini pre tačno šest godina kada je tim vozilom takođe došao na inauguraciju

PUTIN DOBIO NOVI AUTOMOBIL: Evo u kakvoj limuzini će se od sada voziti predsednik Rusije (VIDEO)

Foto: Tanjujg/ap

Ruski predsednik Vladimir Putin od sada će za putovanja koristiti restilizovanu limuzinu Aurus Senat, koja je danas predstavljena tokom njegove inauguracije, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin se prvi put vozio u Aurusu pre tačno šest godina, 7. maja 2018, kada je tim vozilom došao na inauguraciju, prenosi Tass.

Kako je za Tass rekao v.d. potpredsednika ruske vlade Denis Manturov, ova verzija Aurusa proizvodiće se za specijalne klijente, a komercijalne isporuke će početi od 2025. godine.

Redizajnirana verzija limuzine Aurus Senat predstavljena je danas na ceremoniji inauguracije ruskog predsednika.

Ruski predsednik poručio je da će Rusija nastaviti da radi sa partnerima na formiranju multipolarnog svetskog poretka, kao i da je razgovor o bezbednosnim pitanjima sa zapadnim zemljama moguć, ali pod ravnopravnim uslovima.

"Zajedno sa partnerima u evroazijskim integracijama, sa drugim centrima za suvereni razvoj, nastavićemo da radimo na formiranju multipolarnog svetskog poretka, ravnopravnog i nedeljivog sistema bezbednosti", rekao je Putin na ceremoniji inauguracije u palati u Kremlju.

On je rekao da je Rusija bila i biće otvorena za jačanje dobrih odnosa sa svim zemljama koje u noj vide pouzdanog i poštenog partnera. Rusija ne odbija dijalog sa zapadnim zemljama, ali da je izbor na njima, istakao je Putin.

"Da li i dalje planiraju pokušaje da obuzdaju razvoj Rusije, nastave politiku agresije, pritisak na našu zemlju koji ne prestaje godinama, ili traži put ka saradnji i miru", rekao je ruski lider na ceremoniji inauguracije.

Prema njegovim rečima razgovor Rusije i zapadnih zemalja o pitanjima bezbednosti je moguć samo pod ravnopravnim uslovima, a ne sa pozicije sile.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading