DAN KOJI ĆE VILIJAM I KEJT PAMTITI CELOG ŽIVOTA: Princ i princeza od Velsa obeležavaju važan događaj, oči celog sveta bile uprte u njih (VIDEO)

Autor:

Svet

29.04.2024

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Venčanicu je dizajnirala Sara Barton za Aleksandra Mekvina.

DAN KOJI ĆE VILIJAM I KEJT PAMTITI CELOG ŽIVOTA: Princ i princeza od Velsa obeležavaju važan događaj, oči celog sveta bile uprte u njih (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Verovali ili ne, prošlo je čak 13 godina od kada su na ludi kamen stali princ Vilijam i Kejt Midlton, danas princ i princeza od Velsa. Njihovo venčanje 29. aprila 2011. godine, bila je glavna vest širom sveta, oči javnosti su bile uprte u mladu i mladoženju, a posebno u venčanu haljinu tada 29-godišnje Kejt.

Ona je nosila belu haljinu sa V-izrazom koja je imala duge čipkane rukave. Venčanicu je dizajnirala Sara Barton za Aleksandra Mekvina. Kako je tada saopšteno, Kejt je odabrala britanski brend zbog lepote njegove izrade i poštovanja tradicionlane izrade. Njena ideja je bila da "kombinuje tradiciju i modernost sa umetničkom vizijom koja karakteriše rad Mekvina".

Sama Kejt je želela da na sebi ima bitne detalje za njen svečani dan. Tijara koju je nosila, delo modne kuće Kartijer bila je pozajmljena. U to je prste umešala kraljica Elizabeta, jer to je bila njena tijara. Ona je sadržala 739 briljantno brušenih dijamanata i 139 baget dijamanata (izduženi kamen pravougaonig, dugačkog i tankog oblika). Inače, naručio ju je kralj Džordž VI za kraljicu majku 1936. godine, a poklonili su je kraljici Elizabeti za njeno punoletstvo.

Tijara se odlično uklopila u minđuše Robinskom Pelam koje su joj kupili roditelji Kerol i Majkl Midlton.

Bidermajer je bio u obliku štita i sadržao je đurđevak za sreću, slatki Vilijam za galantnost, zumbul za doslednu ljubav, bršljan za vernost i mirtu za ljubav i brak.

Uveče je Kejt imala drugu haljinu za prijem gostiju takođe od Sare Barton, odnosno, od Aleksandra Mekvina. Bila je od belog satena sa dekolteom bez bretela optočena dijamantima oko struka. Upotpunila je izgled belim bolerom.

Posle venčanja, 23. jula iste godine, bila je izložena u Bakingemskoj palati i oborila je rekord u posećenosti sve do 3. oktobra do kada je bila izložena. Prema procenama palate, više od 600.000 ljudi je videlo izložbenu haljinu i svi su bili oduševljeni.

I posle više od decenije, ova venčanica je i dalje bila u pamćenju mnogima, a 2021. godine je bila proglašena za jednu od najpopularnijih venčanica u toj dekadi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading