JOŠ JEDAN TERORISTIČKI NAPAD! Ubijeno šestoro radnika poznate kompanije!

Autor:

Svet

29.04.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovornost za napad još uvek niko nije preuzeo

JOŠ JEDAN TERORISTIČKI NAPAD! Ubijeno šestoro radnika poznate kompanije!

Foto: Twitter

U poslednjem terorističkom napadu u Somaliji, šestoro radnika telekomunikacione kompanije Hormud izgubilo je život pored puta.

Ova tragična vest potresla je Somaliju i izazvala osudu širom sveta. Kompanija je saopštila da za napad još uvek niko nije preuzeo odgovornost, ali prema prethodnim sličnim incidentima, militantna grupa Al Šabab često stoji iza ovakvih akcija.

Al Šabab, povezan sa Al Kaidom, aktivan je već više od dve decenije i poznat je po napadima na vojne mete i civile, težeći da sruši vladu i uspostavi vlast zasnovanu na strogom tumačenju šerijatskog zakona.

Al Šabab - Teroristička pretnja Somaliji

Militantna grupa Al Šabab predstavlja dugoročnu pretnju stabilnosti u Somaliji. Njihovi napadi često su usmereni ka vojnim ciljevima, ali pogađaju i civile, stvarajući atmosferu straha i nesigurnosti. 

Hormud - Meta napada

Kompanija Hormud igra ključnu ulogu u povezivanju ljudi širom Somalije, pružajući vitalne usluge komunikacije. Napad na radnike ove kompanije predstavlja direktni udarac na infrastrukturu i komunikacione mogućnosti zemlje.

Reakcije na napad

Nakon najnovijeg napada, osude su stigle sa svih strana. Međunarodna zajednica osudila je ovaj čin terorizma, ističući potrebu za jačim merama kako bi se suzbile aktivnosti grupa poput Al Šababa.

Somalijska vlada takođe je osudila napad i obećala da će uložiti dodatne napore u borbi protiv terorizma u zemlji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading