IZRAELSKA VOJSKA POZVALA NA HITNU EVAKUACIJU! Sprema se ozbiljan napad, otkriveno šta je CILJ

Autor:

Svet

23.04.2024

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snage IDF-a naglasile su važnost evakuacije radi zaštite civila

IZRAELSKA VOJSKA POZVALA NA HITNU EVAKUACIJU! Sprema se ozbiljan napad, otkriveno šta je CILJ

Foto: Tanjug/AP

Izraelske odbrambene snage (IDF) danas su pozvale stanovnike određenih delova grada Bejt Lahija na severu Gaze da se evakuišu u druge delove grada zbog najavljene vojne operacije protiv "terorističke infrastrukture". Prema informacijama koje prenosi Tajms of Izrael, IDF su upozorile građane da se nalaze u opasnoj borbenoj zoni.

Na početku kopnene ofanzive Izraela protiv Hamasa, IDF su pozvale sve palestinske civile da se evakuišu sa severa na jug Gaze, ali je uprkos tome ostalo oko 300.000 stanovnika.

Ovo upozorenje dolazi nakon što je Hamas izvršio napad na Izrael 7. oktobra prošle godine, u kojem je ubijeno oko 1.200 ljudi, a oko 250 je uzeto za taoce, što je bio povod za početak kopnene operacije u Gazi.

IDF su najavile da će sprovesti operacije protiv "terorističke infrastrukture" u nekim delovima grada, naglašavajući važnost evakuacije radi zaštite civila.

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska

 

Ovo upozorenje dodatno ukazuje na ozbiljnost situacije u Gazi i na napore IDF-a da "osigura bezbednost stanovnika", dok istovremeno sprovode vojne operacije.

Situacija u Gazi predstavlja izazov iz humanitarnog i političkog ugla, s obzirom na kompleksnost sukoba između Izraela i Hamasa. Evakuacija stanovništva, vojne operacije i povećanje napetosti dodatno komplikuju već tešku situaciju na terenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading