JEDVA ČEKAM PARIZ! JOVANA ARSIĆ: Sad sam shvatila da težak i dugotrajan rad moraju dati rezultate!

Autor:

Sport

03.05.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deco, ne odustajte od stvari koje volite, bez obzira na to koliko je put težak, poručila je šampionka

JEDVA ČEKAM PARIZ! JOVANA ARSIĆ: Sad sam shvatila da težak i dugotrajan rad moraju dati rezultate!

Foto: Privatna arhiva

Koliko se ljudi u Srbiji može pohvaliti da je u nečemu najbolje u Evropi. E pa jedna od njih je naša sagovornica Jovana Arsić. Šampionka u veslanju pre nekoliko dana je osvojila zlatnu medalju na prvenstvu Starog kontinenta u Segedinu.

Rođena je 1992, članica je VK Partizan, a za naš klub sumira svoj uspeh, ali i najavljuje šta bi nam mogla doneti s Olimpijskih igara u Parizu. 

Posle osvajanja prvog mesta na Evropskom prvenstvu, kakvi su vam utisci, a kakvi planovi do odlaska na Olimpijske igre?

- Najbitniji utisak koji donosim kao šampionka Starog kontinenta je svakako vera u to što radim. Da težak i dugotrajan rad koji ovaj sport iziskuje mora da donese rezultat i svakako je sve ovo deo plana do odlaska na Olimpijske igre, koji je odavno napravljen. Trenutno smo u Beogradu, treniramo u našem Partizanu, ali ćemo svakako još dosta vremena provoditi na pripremama i učestvovati na još jednom Svetskom kupu pred put u Pariz.

Foto: Privatna arhiva

Jovana Arsić

U pohodu na Pariz priključio vam se još jedan veslač. Staza u Segedinu je prijala i Nikolaju Pimenovu. Kakvi su utisci 83. člana olimpijskog tima?

- Mnogo mi je drago što se priključio još jedan član mom timu, verujem da će se uskoro pridružiti još jedan. Treninge radimo zajedno i mnogo vremena provodimo u priči o svakoj sitnici koja može da nam poboljša rezultat, što je doprinelo pobedama u Segedinu. Što se Nikolaja tiče, on je naš prvi kvalifikovani skifista u istoriji, veoma je pozitivan i srećan zbog toga i punim žarom nastavlja dalje.

Koju osobu i koji savet ćete večito pamtiti?

- Mog pokojnog trenera Veselina Vučićevića. To je čovek zbog kojeg sam u potpunosti zavolela ovaj sport u mom rodnom Zrenjaninu.

Savet koji ću zauvek pamtiti je savet mog sadašnjeg trenera Nikole Stojića: da je disciplina najveća forma samopoštovanja. Čvrsto se držimo ovog stava i sve je podređeno disciplini ako želite da se bavite vrhunskim sportom. On je, takođe, i osoba zbog koje sam, posle razmišljanja da prestanem da treniram, ipak nastavila.

Da li imate podršku države?

- Što se tiče relevantnih institucija u državi, navela bih punu podršku Ministarstva za sport i Olimpijskog komiteta Srbije. Iskoristila bih priliku i da zahvalim ministru Zoranu Gajiću. Ono što kvari sliku jeste loš odnos našeg veslačkog saveza prema nama.

Koju poruku biste poslali deci, nekim budućim šampionima?

- Deci bih poručila, pod broj jedan, da se bave sportom, ne mora to da bude profesionalno bavljenje, ali svakako je dobro imati neku vrstu takve aktivnosti. Poručila bih im da ne odustaju od stvari koje vole, bez obzira na to koliko je put težak. To je u Partizanu, klubu u kom treniram, mantra. Naučiti decu da postanu dobri ljudi, a rezultat dolazi sam.

Koji trenutak u životu je za vas bio presudan da se odvažite i oprobate u jednom od najzahtevnijih sportova?

- Veslanje sam počela da treniram dosta mlada, sa 12, 13 godina. Trenutak kad sam prvi put sela u čamac bio je presudan da ostanem u ovom sportu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading