UZBUNA U IZRAELU: Elitna vojna formacija pozvala na SVEOPŠTI NAPAD, od Jordana traži da se uključi u RAT

Autor:

Svet

23.04.2024

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upućem poziv da krenu na svim frontovima protiv Izraela

UZBUNA U IZRAELU: Elitna vojna formacija pozvala na SVEOPŠTI NAPAD, od Jordana traži da se uključi u RAT

Foto: x/jihaadnews

Portparol Hamasovog vojnog krila Brigade Al-Kasam, Abu Ubaida, tokom televizijskog obraćanja povodom obeležavanja 200 dana od početka rata sa Izraelom, pozvao je na eskalaciju sukoba na svim frontovima.

U video snimku emitovanom na televiziji Al Džazira, Abu Ubaida je pohvalio iranski napad na Izrael 13. aprila, istakavši da su direktni udari eksplozivnim dronovima i raketnim projektilima "postavili nova pravila i zbunili neprijatelja", prenosi Rojters.

Eskalacija sukoba na Zapadnoj obali i u Jordanu

Abu Ubaida je takođe pozvao na eskalaciju sukoba na Zapadnoj obali i u Jordanu, ističući da je Jordan jedan od najvažnijih arapskih frontova.

Jordanska PVO je presrela i oborila desetine iranskih bespilotnih letelica koje su ušle u vazdušni prostor Jordana na putu prema Izraelu, potvrdila su dva regionalna bezbednosna izvora 13. aprila.

Zahtevi Hamasa u pregovorima o prekidu vatre

 - Pozivamo jordanski narod da pojača svoje akcije i podigne svoj glas - rekao je Abu Ubaida, ističući da se Hamas drži svojih zahteva u pregovorima o prekidu vatre: da Izrael okonča svoju vojnu ofanzivu, povuče svoje vojne snage iz Pojasa Gaze, omogući povratak raseljenih na sever Pojasa Gaze i da se ukine blokada palestinske enklave.

Izraelska vojna akcija protiv Hamasa

Izrael nastoji da iskoreni Hamas koji kontroliše Pojas Gaze u vojnoj akciji u kojoj je do sada poginulo više od 34.000 Palestinaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading