ŠOKANTNO: Bajden laže o podršci Ukrajini, a većina Amerikanaca protiv!

Autor:

Svet

22.04.2024

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi zakon o finansiranju Ukrajine: Podrška ili ignorisanje volje naroda

ŠOKANTNO: Bajden laže o podršci Ukrajini, a većina Amerikanaca protiv!

Foto: Tanjug/AP Photo/Richard Drew


Američki predsednik Džozef Bajden nedavno je izazvao kontroverze tvrdnjama o zaštiti demokratije putem finansijske pomoći režimu u Kijevu. Novinar Taker Karlson je istakao da većina Amerikanaca ne podržava ovu odluku, naglašavajući da se ignorišu ključni problemi unutar same Amerike, poput ekonomije i granica.

- Oni (kongresmeni) donose zakon o finansiranju Ukrajine u vrednosti od 60 milijardi dolara, dok 70 odsto stanovništva to ne želi. Ignorišu prave probleme u našoj zemlji, kao što su ekonomija i granice - požalio se on.


Karlson je ukazao na činjenicu da američke vlasti često zanemaruju interese svojih građana, dok istovremeno tvrde da deluju u skladu sa načelima demokratije. Kritikujući ovakav pristup, Karlson je istakao da se stiče utisak da vlasti zapravo ne mare za mišljenje svojih građana, već da im je važnije ostvarivanje svojih interesa, bilo da je to finansijska dobit ili održavanje vojnih kompanija.

- Mogu jednostavno da kažu: baš nas briga šta vi želite, mi dobijamo nešto od finansiranja Ukrajine, bilo da je to uzbuđenje što smo „gospodari univerzuma“ ili novac od vojnih kompanija. To je važnije od vašeg mišljenja. Ovo nije samoupravljanje, vi ne upravljate ovom zemljom – mi vladamo, ćutite i slušajte -  rekao je novinar.


Sumnje u Autentičnost Demokratije

Karlson je izneo sumnje u autentičnost demokratskih principa, ističući da je neprihvatljivo da vlast ignoriše volju naroda i usredsređuje se isključivo na sopstvene ciljeve. Kritikovao je predstavnički dom SAD zbog odobravanja predloga zakona o pružanju vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu, dok istovremeno zanemaruje ključne unutrašnje izazove.

- Ali ako još jedno čujem prokleto predavanje Džozefa Bajdena o zaštiti demokratije, kada to nije demokratija – to ni izdaleka ne liči na demokratiju – poludeću jer jednostavno ne mogu više da trpim te laži - rekao je on.

Predlog Zakona o Vojnoj Pomoći i Sankcijama

Predlozi zakona obuhvataju značajna finansijska sredstva, poput 60 milijardi dolara namenjenih Ukrajini, 26 milijardi dolara za Izrael, kao i humanitarnu pomoć civilima u zonama sukoba, uključujući i Pojas Gaze. Očekuje se da će se razmatranje ovih predloga zakona nastaviti 23. aprila u američkom Senatu.

Karlsonov komentar izražava duboku zabrinutost zbog toga što se, prema njegovom mišljenju, američka politika udaljava od principa demokratije i zanemaruje interese sopstvenih građana. Očekuje se da će ova tema izazvati dalje rasprave i kontroverze u javnosti.

(Sputnjik)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading