EVAKUISAN AERODROM ZBOG PRETNJE BOMBOM: Policija uhapsila muškarca, istraga u toku

Autor:

Svet

20.04.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne zna kada će aerodrom u Danskoj biti otvoren.

EVAKUISAN AERODROM ZBOG PRETNJE BOMBOM: Policija uhapsila muškarca, istraga u toku

Foto: Tanjug/Ap

Danska policija saopštila je da je danas uhapsila muškarca zbog pretnje bombom na aerodromu ''Bilund'', drugom najvećem u ovoj zemlji.

Aerodrom je evakuisan nakon pretnje bombom i i dalje je zatvoren, prenosi Rojters.

''Evakuacija je protekla mirno i kako je bilo očekivano, a putnici su pratili naša uputstva'' rekao je policijski inspektor Majkl Vajs.

Istraga incidenta je u toku, ali se ne zna kada će aerodrom biti otvoren, dodali su iz policije, prenosi Telegraf.

Podsetimo, slični incidenti dešavaju se mesecima unazad širom sveta, pre više od mesec dana u Moskvi je, zbog pretnje bombom, evakuisano 700 ljudi iz bolnice u kojoj se leče i žrtve terorističkog napada u Krokus siti holu, objavio je ruski portal Mash.

U obaveštenju se navodi da je reč o improvizovanim eksplozivnim napravama od fosfora sa 40-minutnim tajmerom, koje navodno smeštene u četiri ranca na nekoliko spratova medicinske ustanove.

Iz Konsultativno-dijagnostičkog centra Nacionalnog medicinsko-hirurškog centra po imenu N.I. Pacijenti i osobljesu evakuisani, rekao je direktor centra Oleg Karpov za RIA Novosti.

"Evakuacija je izvršena, pacijenti i osoblje su premešteni na bezbednu udaljenost. Voditelji pasa i specijalne službe rade", rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading