TRANS I NEBINARNE OSOBE MOGU DA OBJAVLJUJU GOLE GRUDI NA FEJSBUKU! Nova problematična politika Mete izazvala buru!

Autor:

Svet

19.01.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konzervativcima je posebno problematična nova politika.

TRANS I NEBINARNE OSOBE MOGU DA OBJAVLJUJU GOLE GRUDI NA FEJSBUKU! Nova problematična politika Mete izazvala buru!

Foto: Tanjug/AP

Mark Zakerberg u novom problemu

Nadzorni odbor Meta najavio je u sredu novu politiku koja će omogućiti transrodnim i nebinarnim osobama da pokažu svoje gole grudi na Fejsbuku i Instagramu, ali će nastaviti da zabranjuje takve objave cisrodnim ženama (Cisrodnost je termin za ljude čiji osećaj ličnog identiteta odgovara polu i rodu koji im je dodeljen po rođenju).

- Nadzorni odbor smatra da uklanjanje ovih postova nije u skladu sa Metinim standardima zajednice, vrednostima ili odgovornostima za ljudska prava. Ovi slučajevi takođe naglašavaju fundamentalna pitanja politike Mete - napisao je odbor o objavama para koji se identifikuju kao transrodni i nebinarni.

- Metina interna uputstva za moderatore o tome kada treba da uklone sadržaj u skladu sa politikom seksualnog traženja daleko su šira od navedenog obrazloženja ili javno dostupnih smernica. Ovo stvara konfuziju za korisnike i moderatore i, kao što je Meta prepoznala, dovodi do pogrešnog uklanjanja sadržaja.-

Odbor je požalio da je njihova trenutna politika „zasnovana na binarnom pogledu na rod i na razlici između muških i ženskih tela“.

- Takav pristup čini nejasnim kako se pravila primenjuju na interspolne, nebinarne i transrodne osobe i zahteva od recenzenata da daju brze i subjektivne procene pola i roda, što nije praktično kada se moderiraju sadržaji u velikom obimu - napisali su.

Saopštenje Metinog nadzornog odbora izazvalo je prezir konzervativaca na društvenim mrežama.

Kingsli Kortes, konzervativni influencer i član Trampove kampanje 2020, napisao je na Tviteru „Sklonite me sa ove planete“.

 

 

Andrev Vilkov, voditelj SiriusKSM Patriot-a, sarkastično je tvitovao „Tako plemenito…

Još 2013. godine, Fejsbuk je cenzurisao snimke iz dokumentarca pod nazivom „Oslobodite bradavice“, koji se fokusirao na pokret da se ženski toples u javnosti učini normalnim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading