NAPADNUTA RUSIJA! Ukrajinci izvršili stravičan ulet dronovima! Ove oblasti na udaru moćnog oružja!

Autor:

Svet

13.09.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mesta napada izašle su hitne službe Ruske Federacije

NAPADNUTA RUSIJA! Ukrajinci izvršili stravičan ulet dronovima! Ove oblasti na udaru moćnog oružja!

Foto: Youtube/Printscreen/Channel 4 News

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je 20 ukrajinskih dronova u šest ruskih regiona, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

-Tokom protekle noći osujećen je pokušaj terorističkog napada kijevskog režima na objekte u Rusiji uz korišćenje bespilotnih letelica sa fiksnim krilima - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je preciziralo da su dronovi oboreni iznad Belgorodske, Kurske, Smolenske, Orlovske i Kaluške oblasti, preneo je TASS.

Guverner Orlovske oblasti Andrej Kličkov saopštio je da je jedan ukrajinski dron ometen sistemom za elektronsko ratovanje, a drugi vazduhoplovnom opremom.

- Nije prijavljena šteta, niti ima povređenih. Ekipe za hitne intervencije upućene su na lice mesta - napisao je Kličkov na "Telegramu".

Napadi Rusa na Odesu

Sergej Lebedev, koordinator proruskog pokreta otpora u Nikolajevu, izjavio je za Sputnjik da su na periferiji Odese iz pravca železničke stanice gde se nalaze skladišta ukrajinske vojske odjeknule eksplozije.

Ovo podiže ozbiljna pitanja o bezbednosti i stabilnosti datog regiona, a takođe ukazuje na moguće implikacije na političku i vojnu situaciju u Ukrajini.

Američki oficir Danijel Dejvis upozorio na rizike udara u dubinu ruske teritorije

Američki oficir u ostavci, Danijel Dejvis, izneo je svoje zabrinutosti povodom namera zapadnih zemalja da dozvole udare u dubinu ruske teritorije.

On je istakao da bi ovakav potez predstavljao izuzetno opasnu igru vatrom i da bi mogao imati ozbiljne posledice.

Njegove reči dodatno naglašavaju napetost i rizike koji prate aktuelna dešavanja na globalnoj geopolitičkoj sceni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading