RUSI U KURSKU GAZE ŽESTOKO, OSLOBOĐENA PRVA NASELJA! Počela je surova osveta Putina! Ukrajinci u velikom problemu! (MAPA/VIDEO)

Autor:

Svet

12.09.2024

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U roku od 24 sata ruske trupe su napredovale kod Kurahova i Pokrovska

RUSI U KURSKU GAZE ŽESTOKO, OSLOBOĐENA PRVA NASELJA! Počela je surova osveta Putina! Ukrajinci u velikom problemu! (MAPA/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Norveški profesor Glen Dizen izrazio je zabrinutost zbog mogućeg urušavanja pozicija Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti kao rezultat ruskog kontraofanzivnog napada.

Prema njegovim rečima, situacija se razvija brzo i postoji realna opasnost od kolapsa ukrajinskih pozicija i ofanzivne izbočine u ovom regionu ukoliko se situacija ne stabilizuje.

- Ovo se desilo tako brzo da može dovesti do kolapsa ukrajinskih pozicija i njihove ofanzivne izbočine u Kurskoj oblasti ako se situacija ne stabilizuje - naveo je ekspert, komentarišući rusku kontraofanzivu u Kurskoj oblasti.

 

 


U sredu je general-major Apti Alaudinov, komandant specijalnih snaga "Ahmat" i zamenik načelnika Glavnog vojno-političkog upravljanja Ministarstva odbrane, objavio da su mornaričke jedinice oslobodile nekoliko naseljenih mesta na Korenevskom pravcu u Kurskoj oblasti.

 

 

Ovo predstavlja značajan vojni uspeh za ruske snage u regionu.

Predstavnik ruskih bezbednosnih snaga izjavio je jutros za RIA Novosti da je započeta kontraofanziva u Kurskoj oblasti, uz dodatak da su vojnici zarobili grupu jurišnika ukrajinske vojske.

 

 

U roku od 24 sata ruske trupe su napredovale kod Kurahova i Pokrovska

Tokom protekla 24 sata zabeleženo je više napredovanja ruske vojske na Pokrovskom i Kurahovskom pravcu, objavio je ukrajinski vojni Telegram kanal "Deep State".

Kako navode, Rusi su proširili zonu kontrole na istočnim prilazima Ukrajinsku, a napredovali su i u njegovim južnim četvrtima.

Pored toga, proširena je i zona ruske kontrole na Nevelskom ispupčenju, gde su ruske trupe napredovale 4-5 kilometara na potezu od 10 kilometara od Karlovke do Krasnogorovke.

"Deep State" takođe beleži novo napredovanje zapadno od Novogrodovke – oko kilometar i po prema Lisovki na Pokrovskom pravcu.

Ranije je objavljeno da su male grupe ruskih trupa primećene u gradu Gornjaku u Donjeckoj oblasti, koji se nalazi 10 km severoistočno od Kurahova, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading