NATO ŠALJE TRUPE U UKRAJINU?! Hitno se oglasio ruski visoki zvaničnik! Moskva se sprema za NAJGORE!

Autor:

Svet

13.09.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je rekao, ova akcija predstavlja opasnu igru koja bi mogla dovesti do direktnog vojnog sukoba između nuklearnih sila

NATO ŠALJE TRUPE U UKRAJINU?! Hitno se oglasio ruski visoki zvaničnik! Moskva se sprema za NAJGORE!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP, AP/Ap

Zamenik ministra odbrane Ruske Federacije, Aleksandar Fomin, izjavio je na bezbednosnom forumu u Pekingu da NATO planira slanje trupa u Ukrajinu kako bi naterao Rusiju na pregovore po modelu Kijeva.

On je istakao da je Kijevu pružena vojna pomoć i podrška za napade na rusku teritoriju, s ciljem nasilnog primoravanja Moskve na pregovore po ukrajinskim formulama.

Fomin je upozorio da ova akcija predstavlja opasnu igru koja bi mogla dovesti do direktnog vojnog sukoba između nuklearnih sila.

Foto: youtube.com/mcis-2021

Aleksandar Fomin

 

Reakcija Rusije na planove NATO-a


Ruski zvaničnici su izrazili zabrinutost zbog planova NATO-a da pošalje trupe u Ukrajinu, ističući da bi takav potez mogao da destabilizuje region i dovede do nepredvidivih posledica.

Takođe, naglasili su da će Rusija preduzeti neophodne mere kako bi zaštitila svoje interese i teritoriju u svetlu ovakvih pretnji.

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/AP Photo

 

 

Upotreba nuklearnog oružja


Fomin je takođe naglasio da Sjedinjene Države aktivno rade na izmenama svoje nuklearne doktrine, što bi moglo značajno da smanji prag za upotrebu nuklearnog oružja.

Ova izjava ukazuje na potencijalno povećanje napetosti između nuklearnih sila i postavlja pitanje stabilnosti međunarodnih odnosa u kontekstu promenljive nuklearne politike.

Međunarodni odnosi i bezbednost


Izjave zamenika ministra odbrane Ruske Federacije naglašavaju kompleksnost međunarodnih odnosa i bezbednosnih izazova sa kojima se svet suočava.

Planovi o slanju trupa u Ukrajinu i potencijalne promene u nuklearnoj doktrini Sjedinjenih Država dodatno komplikuju već napetu međunarodnu situaciju.
 

Zelenski i Kan razgovarali o sprovođenju naloga za hapšenje ruskih zvaničnika

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da su on i tužilac Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Karim Kan razgovarali o tome kako da se osigura da se nalozi za hapšenje ruskih zvaničnika traženih zbog navodnih ratnih zločina u Ukrajini sprovedu.

- Ključno je poštovati Rimski statut i osigurati da se sudske odluke o nalozima za hapšenje ruskih ratnih zločinaca ne ignorišu - napisao je Zelenski na platformi X (Tviter) nakon sastanka dvojice zvaničnika, preneo je Rojters.

Foto: Tanjug/Leon Neal/Pool via AP/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

 

MKS je izdao naloge za hapšenje nekoliko ruskih zvaničnika, uključujući predsednika Vladimira Putina, zbog nezakonite deportacije dece tokom rata.

Poternica po istom osnovu raspisana je i za Marijom Lvovom-Belovom, ruskom poverenicom za prava deteta.

Na poternicama su i Sergej Šojgu, predsednik Saveta bezbednosti Rusije i Viktor Sokolov i Sergej Kobilaš, koji su optuženi za usmeravanje napada na civilne lokacije.

Rusija je odbacila naloge kao besmislene i ništave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading