PUTIN IZDAO NAREĐENJE! POČEO JE MASOVNI RUSKI NAPAD! Ukrajinski položaji padaju kao DOMINE! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

12.09.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je zauzela ukupno 10 naselja u Kurskoj oblasti od utorka, prema izjavama Alaudinova, koje su potvrdili proruski ratni blogeri

PUTIN IZDAO NAREĐENJE! POČEO JE MASOVNI RUSKI NAPAD! Ukrajinski položaji padaju kao DOMINE! (FOTO/VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@MilitarySummary

Ruske snage su pokrenule veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa, sa glavnim pravcem dejstava u oblasti Kursk.

Prema izveštajima proruskih ratnih blogera i visokih ruskih komandanata, teške borbe su vođene u okupiranoj oblasti, a moguć je i povratak ruskih snaga u sela koja su ranije bila pod kontrolom Ukrajine.

 

 

Ruske snage napreduju u Kurskoj oblasti

Prema izjavama ruskog Ministarstva odbrane, ruske snage su zauzele nekoliko sela na zapadnom delu Rusije koje je Ukrajina napala, potiskujući ukrajinske trupe istočno od reke Malaja Loknja južno od Snagosta.

General-major Apti Alaudinov, komandant čečenskih specijalnih snaga raspoređenih u Kursku, izjavio je da je situacija "dobra" i da su ruske jedinice prešle u ofanzivu, oslobađajući oko 10 naselja u Kurskoj oblasti.

Ruska kontraofanziva u Kursku

Rusija je zauzela ukupno 10 naselja u Kurskoj oblasti od utorka, prema izjavama Alaudinova, koje su potvrdili proruski ratni blogeri.

Uticajni bloger Jurij Podoljaka je takođe izvestio da su ruske snage preuzele kontrolu nad nekoliko sela zapadno od dela Rusije koji je zauzela Ukrajina, potiskujući ukrajinske snage istočno od reke Malaja Loknja južno od Snagosta.

 

 

Masovni napad ukrajinske vojske na Kursku oblast

Masovni napad ukrajinske vojske na Kursku oblast započeo je 6. avgusta, nakon čega je proglašen federalni režim vanredne situacije u tom regionu.

Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, više od 10.000 evakuisanih stanovnika, uključujući više od 2.700 dece, smešteno je u 200 centara za privremeni smeštaj u 31 ruskom regionu.

Uništenje mosta i prekid vodosnabdevanja

U današnjem ruskom granatiranju Pokrovska uništen je Dmitrovski most koji je povezivao taj grad sa Mirnogradom, prema izveštaju ukrajinskog portala Strana.ua.

Oblasna vojna uprava Donjecka je saopštila da je granatiranje dovelo do prekida vodosnabdevanja Pokrovska, kao i obustave rada modularne filter stanice.

 

 

Prema pisanju ruskih medija, ruske snage su ranije koristile ovaj most da poremete železničku logistiku i komunikacije između Pokrovska i Mirnograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading