UKRAJINCI IZVRŠILI OGROMAN UDAR DRONOVIMA NA RUSIJU: Napadnuta Moskva, ima mrtvih i ranjenih! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

10.09.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom noći 1. septembra desetine bespilotnih letelica su napale nekoliko ruskih regija, a rusko Ministarstvo odbrane tvrdilo je da je oborilo 158 bespilotnih letelica

UKRAJINCI IZVRŠILI OGROMAN UDAR DRONOVIMA NA RUSIJU: Napadnuta Moskva, ima mrtvih i ranjenih! (FOTO/VIDEO)

Foto: X/printscreen

Ukrajina je noćas pokrenula ogroman napad bespilotnim letelicama na nekoliko ruskih regija, uključujući Brjansk, Moskvu, Tulu, Kalugu, Belgorod, Kursk, Orel, Voronjež, kao i regiju Krasnodarskog kraja.

Jedna žena je ubijena, a tri osobe su povređene u napadu dronova ukrajinske vojske tokom noći na Moskvu, saopštio je guverner Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

Prethodno je saopšteno da je žrtva napada dronovima devetogodišnji dečak, što je Vorobjov demantovao, prenosi RIA.

- Poginula je 46-godišnja žena (ranije je objavljenja informacija o smrti devetogodišnjeg dečaka, što nije potvrđeno) - napisao je Vorobjov na platformi Telegram.

On je dodao da su dve osobe hospitalizovane u bolnici u Ramenskom okrugu.

Ruski PVO sistemi su tokom noći oborili 14 ukrajinskih dronova iznad moskovskih naselja Podolsk, Ramenskoj, Libertsi, Doomdedovo i Kolomna.

U Ramenskom kao rezultat napada oštećene su dve stambene zgrade.

 

 

Gradonačelnik Moskve: Srušeno više od 10 dronova, išli su prema Moskvi

Video snimci eksplozija koje su se čule iznad Brjanske oblasti objavili su lokalni stanovnici na društvenim mrežama pola sata iza ponoći po lokalnom vremenu.

Guverner Aleksandar Bogomaz potvrdio je da je protivvazdušna odbrana tokom noći oborila 59 ukrajinskih dronova.

Kasnije tokom noći gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin takođe je potvrdio da je više od deset dronova oboreno iznad Moskovske oblasti na putu za glavni grad.

Ostaci drona nađeni kod aerodroma, 36 kilometara od centra Moskve

Sobjanin je izvestio da hitne službe gase požar na 11. i 12. spratu stambene zgrade u Ramenskoju.

Srušeni ostaci drona takođe su pronađeni u blizini međunarodnog aerodroma Žukovski, nekih 36 kilometara jugoistočno od središta Moskve.

Više od 30 međunarodnih i domaćih letova, koji su trebali da polete između ponoći i 7 ujutro po lokalnom vremenu, odgođeni su na aerodromu Vnukovo zbog napada.

 

 

Aerodrom Domodedovo u Moskovskoj oblasti zatvoren je u ranim jutarnjim satima.

Od 6.45 po moskovskom vremenu 13 letova je sa Domodedova preusmereno na alternativne aerodrome u Moskvi, Nižnjem Novgorodu, Samari i Sankt Peterburgu.

U Tulskoj oblasti navodno su oborena dva drona, a krhotine su pale na energetski objekat. Prema izveštajima ruskih državnih medija, nije bilo povređenih niti prekida snabdevanja.

Ukrajinci sve žešće napadaju dronovima

Poslednjih meseci ukrajinske snage pojačale su napade na mete unutar ruske teritorije, s ciljem nanošenja štete ruskoj naftnoj industriji i postrojenjima koje Rusi koriste u vojne svrhe.

Tokom noći 1. septembra desetine bespilotnih letelica su napale nekoliko ruskih regija, a rusko Ministarstvo odbrane tvrdi da je oborilo 158 bespilotnih letelica, preneo je Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading