UZBUNA! Napadnut ruski Arktik! Vazdušni saobraćaj OGRANIČEN! Poslata HITNA poruka građanima!

Autor:

Svet

11.09.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Molimo vas da ostanite mirni", napisao je centar na svojoj stranici na društvenim mrežama

UZBUNA! Napadnut ruski Arktik! Vazdušni saobraćaj OGRANIČEN! Poslata HITNA poruka građanima!

Foto: AP/Mikhail Metzel

Murmanska oblast na severozapadu Rusije našla se u sredu na meti bespilotnih letelica drugi put za mesec dana!

- Naš region je na udaru neprijateljskih dronova - rekao je guverner Murmanske oblasti Andrej Čibis u video poruci objavljenoj na Telegramu.

Vlasti civilnog vazduhoplovstva hitno su ograničile vazdušni saobraćaj na aerodromima u regionalnoj prestonici Murmansku i Apatiti. Oba aerodroma su imala slična ograničenja sredinom i avgusta tokom napada dronom.

- Preduzimaju se sve neophodne mere za poboljšanje bezbednosti, a snage protivvazdušne odbrane rade na uništavanju neprijateljskih dronova - rekao je Čibis.

Guverner, međutim, nije precizirao da li je bilo oštećenja na terenu.

Centar za hitne slučajeve Murmanske oblasti saopštio je da testira svoj sistem za uzbunu od vazdušnih napada u vreme prijavljenih napada dronovima kao deo "planiranog" održavanja.

- Molimo vas da ostanite mirni - napisao je centar na svojoj stranici na društvenim mrežama.

Ministarstvo odbrane Rusije nije pominjalo bespilotne letelice iznad Murmanske oblasti već je navelo da su sistemi protivvazdušne odbrane oborili ukrajinske bespilotne letelice iznad Belgorodske, Kurske i Orilske oblasti tokom noći i ujutru.

Moscow Times prenosi da pojedini kanali na Telegramu, koji su navodno blisko povezani sa ruskim bezbednosnim snagama, nezvanično tvrde da su dronovi iznad Murmanske oblasti poleteli sa sa norveško-rusko granice i da su dve bespilotne letelice takođe navodno letele ka susednoj oblasti Arhangelska.

Portal nije mogao nezavisno da proveri te tvrdnje.

Grad Murmansk se inače nalazi na skoro 2000 kilometara od granice Rusije sa Ukrajinom.

Prvi napad dronom u oblasti Murmansk otkako je Rusija započela svoju invaziju na Ukrajinu prijavljen je sredinom avgusta, preneo je Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading