VELIKA POBEDA RUSKE VOJSKE! Osvojena četiri KLJUČNA mesta! "Ukrajinci gube po 2.000 vojnika dnevno!"

Autor:

Svet

10.09.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljene su žestoke borbe na donbaškom ratištu

VELIKA POBEDA RUSKE VOJSKE! Osvojena četiri KLJUČNA mesta! "Ukrajinci gube po 2.000 vojnika dnevno!"

Foto: youtube.com/printscreen

Ruska vojska uspostavila je kontrolu nad mestima Krasnogorovka, Grigorovka, Galicinovka i Vodjanoje u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

- Usled odlučnih dejstava jedinica Južne grupe snaga, oslobođena su naselja Krasnogorovka i Grigorovka - navodi se u rezimeu toka specijalne vojne operacije, prenosi agencija RIA Novosti.

 

 

Krasnogorovka je važno logističko čvorište za odbranu Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Donjecka, gde se, pored industrijske proizvodnje, nalaze i ukrajinske vojne baze za popravku oštećene opreme.

Tako je, prema tvrdnjama ruske agencije, ukrajinska vojska izgubila sposobnost da obnovi oštećene tenkove, borbena vozila pešadije i oklopne transportere, preneo je Tanjug.

"Ukrajina dnevno izgubi i do 2.000 vojnika i 28 kvadratnih kilometara teritorije"

 

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu izjavio je danas da dnevno bude ubijeno ili ranjeno i do 2.000 ukrajinskih vojnika i da Ukrajina u proseku izgubi 28 kvadratnih kilometara teritorije.

Šojgu je za televiziju "Rusija 24" ocenio da je Ukrajina napadom na Kursku oblast htela da primora Rusiju da pregovara o sopstvenim uslovima o prekidu rata i da je Kijev planirao da odvrati ruske oružane snage od napredovanja u Donbasu, prenosi Ria novosti.

Ukrajinska vojska 6. avgusta je upala u Kursku oblast sa ciljem da zauzme tu teritoriju, ali, prema rečima načelnika Generalštaba Rusije, Valerija Gerasimova, njihovo napredovanje je zaustavljeno.

Foto: AP Alexander Zemlianichenko, AP Sergei Savostyanov, AP Gavriil Grigorov,Public, , AP Evan Vucci

 

 

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da će "neprijatelj dobiti dostojan odgovor" i da će svi ciljevi koji stoje pred Rusijom biće ostvareni.

Šojgu je rekao da su tokom avgusta i septembra ruske snage oslobodile 1.000 kvadratnih kilometara ukrajinske teritorije.

Takođe je rekao i da po pitanju rešavanja konflikta sa Ukrajinom, više od 110 zemalja pozitivno ocenjuje inicijative Kine i Brazila i da postoji mnogo različitih predloga za rešavanje konflikta, ali su zasnovani na istanbulskom projektu iz 2022. godine.

- Inicijativa o kojoj sam govorio je Brazil i Kina... Više od 110 zemalja to pozitivno ocenjuje, to jest, na stolu je mnogo različitih predloga, ali ipak... mi smo predložili sve ono o čemu se već razgovaralo ili o čemu se danas razgovara - rekao je Šojgu.

U intervjuu je takođe kazao da je Rusija primljena u EU 1990-ih, njeni resursi bi bili pokradeni.

- Da smo tada bili primljeni u Evropsku uniju, onda, uveravam vas, ovo je moje mišljenje, mislim da bi se mnogi složili sa mnom, danas bismo izgubili suverenitet, te resurse i depozite koji koje imamo u našoj zemlji, oni bi već bili pokradeni i potrošeni - rekao je Šojgu, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading