UKRAJINCI ZADALI NEOČEKIVANI UDARAC RUSIMA, PA OBJAVILI SNIMAK: Prvi put otkad je počeo rat uspeli da obore dron na visini od preko 3.600 m! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.09.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj događaj svakako ukazuje na visok nivo obučenosti i pripremljenosti ukrajinskih snaga

UKRAJINCI ZADALI NEOČEKIVANI UDARAC RUSIMA, PA OBJAVILI SNIMAK: Prvi put otkad je počeo rat uspeli da obore dron na visini od preko 3.600 m! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@ukraine_world

Ukrajinska vojska danas je saopštila da je postigla značajan uspeh u borbi protiv ruske vojske, objavivši snimak obaranja ruskog drona tipa Orlan-10 u Harkovskoj oblasti pre dva dana.

Ovaj događaj predstavlja prvo rušenje ruskog drona na visini iznad 3.600 metara, što dodatno pojačava značaj ovog događaja.

Prvi put je srušen ruski dron na visini iznad 3.600 metara!

Posebno zanimljiva činjenica jeste da je rušenje ruskog drona izvedeno na visini iznad 3.600 metara, što predstavlja izuzetno veliku visinu za ovakvu vrstu akcije.

Ovaj događaj svakako ukazuje na visok nivo obučenosti i pripremljenosti ukrajinskih snaga, kao i na primenu inovativnih taktika u borbi protiv dronova.

 

 

Potpuno neočekivano obaranje ruskog drona

Na snimku objavljenom od strane ukrajinske vojske može se videti neverovatna metoda rušenja ruskog drona.

Naime, ukrajinski dron je uspeo da se zabije u rusku bespilotnu letelicu, onesposobljavajući je na taj način.

Ova neobična taktika demonstrira kreativnost i spretnost ukrajinskih vojnih snaga, istovremeno pokazujući njihovu odlučnost u borbi protiv neprijateljskih dronova.

Ovaj događaj svakako će izazvati pažnju stručnjaka za vojne tehnologije širom sveta, te će se detaljno analizirati kako bi se bolje razumeo način na koji je ovaj podvig izveden.

Ukrajinska vojska je istakla da će nastaviti da se bori protiv ruske agresije i da će koristiti sve raspoložive resurse kako bi zaštitila suverenitet i teritorijalni integritet zemlje.

S obzirom na ovaj poslednji uspeh, jasno je da ukrajinske vojne snage imaju sposobnost da se suprotstave napadima neprijateljskih dronova na velikim visinama i da pronađu inovativna rešenja za takve izazove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading