ŽESTOKE BORBE U TOKU! Ukrajinci pokušavaju da probiju rusku granicu na OVOM MESTU, napadnuti kontrolni punktovi

Autor:

Svet

27.08.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgorod se graniči sa regionom Kursk, gde su ukrajinske trupe zauzele rusku teritoriju nakon što su izvršile munjevit upad 6. avgusta

ŽESTOKE BORBE U TOKU! Ukrajinci pokušavaju da probiju rusku granicu na OVOM MESTU, napadnuti kontrolni punktovi

Foto: Tanjug/AP, Wallpaper flare

Ukrajinske snage pokušavaju da probiju rusku granicu u južni region Belgoroda, a borbe su u toku, javili su u utorak ruski Telegram kanali, prenosi Rojters.

Kanal "Mash" na Telegramu saopštio je da je oko 500 ukrajinskih vojnika napalo dva kontrolna punkta u Nehotejevki i Šebekinu u Belgorodu, a borbe besne u oba područja.

Belgorod se graniči sa regionom Kursk, gde su ukrajinske trupe zauzele rusku teritoriju nakon što su izvršile munjevit upad 6. avgusta.

"Teška situacija na granici"

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov napisao je na Telegramu da su se „pojavile informacije da neprijatelj pokušava da probije granicu“.

"Prema ruskom Ministarstvu odbrane, situacija na granici je i dalje teška, ali se može kontrolisati", navodi se u njegovoj objavi. "Naša vojska obavlja planski posao. Ostanite mirni i verujte samo zvaničnim izvorima informacija."

Gladkov je takođe rekao da je Ukrajina napala region sa više od 20 dronova u poslednja 24 sata.

Podsetimo,  Rusija je jutros izvela novi napad na Ukrajinu, koristeći rakete i bespilotne letelice, a na meti su bili Kijevska, Zaporoška oblast, Hersonska oblast i Krivi Rog, prenose ukrajinski mediji.

Prema dosadašnjim informacijama, u napadima su poginule tri osobe.

U raketnom napadu na Krivi Rog dve osobe su poginule, oštećene su kuće, prodavnice i vozila, izjavio je načelnik vojne uprave Krivog Roga Jevhen Sitničenko, prenosi Ukrinform.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading