RUSIJA ISPALILA BALISTIČKE RAKETE NA UKRAJINU! Kijev uzvratio napadom na Kursku oblast

Autor:

Svet

13.08.2024

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška noć na frontu, obe PVO imale pune ruke posla

RUSIJA ISPALILA BALISTIČKE RAKETE NA UKRAJINU! Kijev uzvratio napadom na Kursku oblast

Foto: Twitter/RIA Novosti

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine saopštilo je da je PVO oborila 30 od 38 dronova koje je Rusija noćas lanisrala na Ukrajinu.

Dronovi su oboreni iznad Nikolajevske, Viničke, Sumske, Kirovogradske, Hersonske, Černigovske, Dnjepropetrovske i Čerkaška oblasti, prenosi Interfaks Ukrajina.

Komandant Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Nikolaj Oleščuk izjavio je da je Rusija noćas na Ukrajinu ispalila i dve balističke rakete Iskander-M/KN-23.

Sa druge strane, ruske snage PVO oborile su tokom protekle noći 14 ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Iznad Kurske oblasti oboreno je 12 dronova, a po jedan iznad Belgorodske i Voronješke oblasti, prenosi RIA Novosti. 

Ove oblasti se nalaze na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

Podsećamo da su ruske trupe juče pojačale tempo ofanzive u pravcu Donjecka i oslobodile selo Lisičnoje u toj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Time je glavni cilj ofanzive postao sve bliži.

- Ruske oružane snage su pojačale tempo svoje ofanzive u pravcu Donjecka. Danas, 12. avgusta, jedinice ruskih trupa, kao rezultat akcija, oslobodile su naselje Lisičnoje u Donjeckoj Narodnoj Republici - saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Pre sukoba, u Lisičnoju je živelo svega 15 ljudi.

Selo se nalazi južno od reke Kazenji Torec, duž koje ruske trupe sada mogu da napreduju prema Grodovki i Pokrovsku (Krasnoarmejsku), što je glavni cilj ofanzive.

Do ovih naselja, odnosno glavne mete ofanzive, ostalo je oko 20 kilometara!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading