ZELENSKI OTKRIO PRAVI CILJ NAPADA NA KURSK! Evo šta Ukrajinci smeraju

Autor:

Svet

18.08.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je prozvao Veliku Britaniju jer su, kaže, usporile u nastojanju da pomognu Ukrajini

ZELENSKI OTKRIO PRAVI CILJ NAPADA NA KURSK! Evo šta Ukrajinci smeraju

Foto: Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u nedelju da je vojni upad u rusku oblast Kursk imao za cilj stvaranje tampon zone kako bi se sprečili dalji napadi Moskve preko granice.

Ovo je prvi put da je Zelenski jasno naveo cilj operacije koja je pokrenuta 6. avgusta. On je ranije rekao da je cilj operacije zaštita stanovništva u pograničnom regionu Sumi od stalnog granatiranja.

Zelenski je rekao da je "sada primarni zadatak u odbrambenim operacijama uništavanje što je moguće više ratnog potencijala Rusije i izvođenje maksimalnih kontraofanzivnih akcija. To uključuje stvaranje tampon zone na teritoriji agresora".

Zelenski je prozvao Veliku Britaniju jer su, kaže, usporile u nastojanju da pomognu Ukrajini.

Zelenski je ranije apelovao na zapadne lidere da dozvole Ukrajini da koristi rakete dugog dometa Storm Shadow za napad na rusku teritoriju. Keir Starmer i SAD odbijaju ovaj zahtev poslednjih meseci kako bi izbegli eskalaciju sukoba. Ukrajinski lider je priznao da je britansko rukovodstvo, i političko i vojno, "spasilo hiljade života“ od početka rata. Međutim, rekao je da su od tada usporili svoje napore.

Zelenski je rekao da je "ključno" za saveznike Ukrajine da "uklone prepreke koje nas sprečavaju da oslabimo ruske pozicije na način na koji ovaj rat zahteva".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading