UDARNO! LUKAŠENKO PODIGAO VOJSKU! Hitna moblilizacija svih trupa, ODREDIŠTE JASNO - UKRAJINSKA GRANICA

Autor:

Svet

20.08.2024

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trećina svih kopnenih snaga poslata na granicu sa Ukrajinom, sprema se upad beloruskih snaga?!

UDARNO! LUKAŠENKO PODIGAO VOJSKU! Hitna moblilizacija svih trupa, ODREDIŠTE JASNO - UKRAJINSKA GRANICA

Foto: Tanjug/AP

Lukašenko i Putin dali znak za početak najvećih vojnih vežbi u deceniji

Belorusija je zvanično saopštila da je poslala avione, protivvazdušne snage i oružje na granicu sa Ukrajinom, nakon prethodne izjave predsednika Aleksandra Lukašenka da je skoro trećina kopnenih snaga zemlje raspoređena duž cele granice.

Komandant Beloruskog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, general-major Andrej Lukjanovič, izjavio je da je grupa značajno pojačana i trenutno je stacionirana duž južnih granica zemlje. Ovaj potez dolazi nakon neočekivanog upada Ukrajine na rusku teritoriju, što je dovelo do eskalacije tenzija u regionu, budući da su Ukrajinci ostvarili ozbiljan napredak u Kurskoj oblasti.

Republika

Foto: Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ukrajinci ozbiljno napreduju u Kurskoj oblasti

Ukrajina je istakla svoje odbrambene akcije usmerene ka neutralizaciji ruske pretnje i stvaranju zone bezbednosti unutar teritorije agresora. Predsednik Volodimir Zelenski je opisao ciljeve naglog vojnog upada Ukrajine u Rusiju, ističući nameru da oslabi ruske sposobnosti i sprovede kontraofanzivne operacije. Uprkos potrebi da zaustavi ukrajinski napredak, dinamika sukoba i dalje ide na ruku Ukrajini, postavljajući značajan izazov režimu Vladimira Putina.

NATO finansirao i orkestrirao upad na ruske teritorije?

Tvrdnja bivšeg šefa FSB Nikolaja Patruševa u intervjuu za Izvestiju da su NATO i zapadne obaveštajne službe uključene u operaciju u Kurskoj oblasti dodatno je podgrejala priču da je ofanziva planirana uz saglasnost i podršku Sjedinjenih Američkih Država. 

U odvojenom razvoju događaja, Litvanija je pokrenula izgradnju vojne baze koja će moći da primi do 4000 nemačkih vojnika po završetku 2027. godine. Ovo označava prvo stalno raspoređivanje nemačkih snaga u inostranstvu od kraja Drugog svetskog rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading