STRAVIČAN UDARAC NANET RUSIMA! Raznet strateški MOST u Kurskoj oblasti! Objavljeni JEZIVI snimci sa mesta NAPADA! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

16.08.2024

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od projektila pogodio je minibus koji se u tom trenutku nalazio na mostu

STRAVIČAN UDARAC NANET RUSIMA! Raznet strateški MOST u Kurskoj oblasti! Objavljeni JEZIVI snimci sa mesta NAPADA! (FOTO/VIDEO)

Foto: Telegram/printscreen

Vršilac dužnosti guvernera regiona Kursk, Aleksej Smirnov, izvestio je javnost putem Telegrama o uništenju drumskog mosta preko reke Sejm u Gluškovskom okrugu Kurske oblasti.

Napad ukrajinskih snaga izazvao je ovu katastrofu, a Smirnov je istakao da je već u kontaktu sa lokalnom administracijom kako bi se preduzele neophodne mere.

- Kao rezultat napada Ukrajine, uništen je drumski most preko reke Sejm u okrugu Gluškovski, a ja sam trenutno u kontaktu sa lokalnom administracijom.

Ruski portal Meš izveštava da su Ukrajinci koristili američki Himars sistem za napad na most, a da su u napadu poginuli borci iz tzv. Donjecke Narodne Republike.

Ovaj događaj dodatno naglašava eskalaciju sukoba između Rusije i Ukrajine, kao i ulogu stranih oružanih sistema u ovom sukobu.

Tragična sudbina putnika u minibusu

Jedan od projektila pogodio je minibus koji se u tom trenutku nalazio na mostu, rezultirajući smrću dvojice muškaraca, dok je treći putnik zadobio povrede.

Ovaj tragičan incident dodatno naglašava nesagledivu štetu koju sukobi mogu naneti nedužnim civilima, bilo da se radi o direktnim napadima ili kolateralnoj šteti.

Ova situacija takođe ističe potrebu za međunarodnim naporima ka postizanju mirnog rešenja i smanjenju napetosti u regiji, kako bi se izbegla dalja stradanja i uništavanje infrastrukture koja je od vitalnog značaja za lokalno stanovništvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading