UKRAJINA IMALA DVA CILJA: Moskva otkrila zašto je napadnut tržni centar!

Autor:

Svet

16.08.2024

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MSP apeluje na svetsku zajednicu i međunarodne organizacije da ne ostanu ravnodušni i da osude masakr nedužnih civila u Donjecku

UKRAJINA IMALA DVA CILJA: Moskva otkrila zašto je napadnut tržni centar!

Foto: x/@malcolmx653459

Napad ukrajinske vojske na tržni centar "Galaktika" u Donjecku je pažljivo planiran teroristički akt ukrajinskih neonacista i potez iz očaja u svetlu ubedljivog napredovanja ruske vojske, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Kako se navodi, glavni cilj napada je bio da se ubiju civili i poseje panika među građanima.

"Očigledno je da je Kijev od Zapada dobio 'kart blanš' sa ciljem da počini što više zverstava nad civilima kako bi narušio stabilnost unutar naše zemlje. Odlučno osuđujemo ove varvarske terorističke napade kijevskog režima", navodi se u saopštenju.

MSP apeluje na svetsku zajednicu i međunarodne organizacije da ne ostanu ravnodušni i da osude masakr nedužnih civila u Donjecku.

Prema poslednjim podacima, nakon što je na tržni centar pala granata dve osobe su poginule, a povređeno je najmanje 11 civila.

U napadu je oštećena i bolnica u blizini tržnog centra i nekoliko kuća.

Navodi se da se u tržnom centru se u trenutku terorističkog napada nalazilo preko stotinu ljudi, među kojima i veliki broj dece. 

Podsetimo, u jučerašnjim ruskim napadima vođenim bombama u severoistočnom ukrajinskom regionu Harkov poginule su najmanje dve osobe, a sedam je povređeno, saopštile su lokalne vlasti.

U napadu je pogođeno preduzeće u okrugu Kupjansk, napisao je regionalni guverner, Oleh Sinjehubov, na Telegram kanalu, preneo je Rojters.

On je naveo da je jedan radnik povređen. Istovremeno, šest osoba, uključujući 12-godišnje dete, ranjeno je u selu Zoločiv kada su ruske snage bacile dve bombe, saopštila je regionalna policija na Telegramu.

U napadu su oštećene administrativne zgrade, obdanište i više od 20 privatnih kuća, dodala je policija.

Moskva poriče da gađa civile ili civilnu infrastrukturu u Ukrajini, preneo je Tanjug.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading