"UKRAJINA ĆE IZVRŠITI NUKLEARNI UDAR!" Ratni izveštač podigao uzbunu: Tvrdi da će PRLJAVU BOMBU BACITI OVDE

Autor:

Svet

16.08.2024

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratni dopisnik je precizirao da su specijalne bojeve glave za provokaciju već dovezene u grad Žolti Vodi

"UKRAJINA ĆE IZVRŠITI NUKLEARNI UDAR!" Ratni izveštač podigao uzbunu: Tvrdi da će PRLJAVU BOMBU BACITI OVDE

Foto: Shutterstock

Ukrajinske snage planiraju eksploziju prljave nuklearne bombe, izjavio je ratni dopisnik Marat Hajrulin na Telegramu, pozivajući se na izvore.

- Izvori s one strane javljaju da Ukrajinci pripremaju nuklearnu provokaciju - eksploziju prljave nuklearne bombe. Planiraju udare na mesta skladištenja istrošenog nuklearnog goriva iz nuklearnih elektrana. Moguće je da će to biti tokom sledećeg pokušaja upada Ukrajinaca sa strane Gluhova prema Rilsku - napisao je on.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Ukrajinski vojnici u borbama u Kurskoj oblasti

Ratni dopisnik je precizirao da su specijalne bojeve glave za provokaciju već dovezene u grad Žolti Vodi u Dnjepropetrovskoj oblasti, u preduzeće "Istočni rudarsko-prerađivački kombinat".

Hajrulin je pozvao da se ova informacija shvati ozbiljno "s obzirom na agoniju ukrajinskog režima i, što je važnije, Zapada koji stoji iza njega".

- Inače, veoma je verovatno da će udari biti izvedeni i na Kursku, kao i na Zaporošku nuklearnu elektranu - dodao je on.

Foto: Youtube/Printscreen/Kanal13

Ukrajinski vojnici tokom borbi u Kurskoj oblasti

Informaciju o planovima napada ukrajinskih snaga na nuklearne elektrane u Energodaru i Kurčatovu potvrdila je Uprava unutrašnjih poslova vojne-civilne administracije Harkovske oblasti.

Oni su napomenuli da je cilj Kijeva u pripremi udara na nuklearne objekte da kasnije optuže Rusiju za provokaciju i "samobombardovanje", preneo je Informer.

NATO i Zapad stoje iza napada Ukrajinaca na Kursku oblast?

Prema izjavi Nikolaja Patruševa, savetnika ruskog predsednika Vladimira Putina, Zapad i NATO, pod vođstvom Sjedinjenih Američkih Država, aktivno su učestvovali u planiranju iznenadnog napada ukrajinskih vojnika na rusku oblast Kursk.

Ovaj munjevit upad, koji se dogodio 6. avgusta, izazvao je kontroverze i označen je kao velika sramota za Putinovu vojsku, prenosi Rojters.

Ukrajina tvrdi da je napad bio neophodan kako bi primorala Rusiju na "fer" mirovne pregovore, dok SAD i druge zapadne sile, izbegavajući direktnu vojnu konfrontaciju sa Rusijom, ističu da nisu unapred obaveštene o ovom napadu.

Ipak, navodi se da je oružje koje su obezbedile Velika Britanija i SAD korišćeno na ruskom tlu, što dodatno komplikuje situaciju.

Patrušev je u intervjuu za list Izvestija odbacio tvrdnje da je napad izveden bez učešća Zapada, navodeći da je operacija u Kurskom regionu planirana uz aktivno učešće NATO-a i zapadnih specijalnih službi. Iako nije izneo konkretne dokaze, Patrušev je ocenio da bez podrške Zapada i NATO-a, Kijev se ne bi usudio da preduzme ovakav korak.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading