DEČAKU (15) PRETI 10 GODINA ROBIJE! Optužena prva osoba zbog SUKOBA u Velikoj Britaniji! Sudija naredio: "Samo oštro s izgrednicima!"

Autor:

Svet

15.08.2024

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Kris Vilson, branilac tinejdžera, zatražio odlaganje od dve nedelje kako bi u potpunosti razgovarao o dokazima sa dečakom

DEČAKU (15) PRETI 10 GODINA ROBIJE! Optužena prva osoba zbog SUKOBA u Velikoj Britaniji! Sudija naredio: "Samo oštro s izgrednicima!"

Foto: X/Printscreen/@Pluton45873221

Petnaestogodišnji dečak postao je prva osoba optužena za krivično delo pobune, u vezi sa nedavnim nemirima u Velikoj Britaniji, saopštilo je tužilaštvo.

Dečak iz Sanderlenda, čije ime nije objavljeno iz pravnih razloga, danas se pojavio na sudu za maloletnike u Južnom Tajnsajdu, gde se izjasnio o krivici.

Republika

Foto: Tanjug/Michael Holmes/PA via AP

Neredi u gradovima Velike Britanije

Pobuna je krivično delo za koje je propisana maksimalna kazna od 10 godina zatvora, dvostruko veća od optužbe za nasilni nered. 

Ova odluka dolazi dan nakon što je sudija pozvao tužioce da iskoriste ovu vrstu optužbe, jer ona nosi dužu maksimalnu kaznu.

 

 

- Ovaj optuženi je jedan od brojnih pojedinaca za koje očekujemo da će biti optuženi za nerede, a pošto je reč o postupcima uživo, podsećamo sve zainteresovane da ne bi trebalo da bude izveštavanja, komentarisanja ili deljenja informacija na mrežama, koje bi na bilo koji način mogle da prejudiciraju ovaj postupak - izjavila je Gejl Gilkruhst, glavna tužiteljka Krunskog tužilaštva.

Advokat Kris Vilson, branilac tinejdžera, zatražio odlaganje od dve nedelje kako bi u potpunosti razgovarao o dokazima sa dečakom.

Jezivo oštre kazne!

Sudija Krunskog tužilaštva Džon Takuri pozvao je tužioce da budu oštriji prema izgrednicima i predložio da se suoče sa zatvorom do jedne decenije!

- Ovo otvara niz složenih pitanja - rekao je Vilson i dodao da mu situacija "ne odgovara, ni profesionalno ni lično".

Iz policije poručuju da se nadaju kako je ovim poslata snažna poruka da će se svi koji učestvovali u nedavnim užasnim događajima u Sanderlendu suočiti sa zaista ozbiljnim optužbama, bez obzira koliko godina imaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading