HITNO OGLAŠAVANJE BRITANSKOG MONARHA: Kralj Čarls III se zahvalio policiji, OVO ga je mnogo uznemirilo!

Autor:

Svet

09.08.2024

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čarls je posebno pozdravio način na koji su se lokalne zajednice oduprle situaciji

HITNO OGLAŠAVANJE BRITANSKOG MONARHA: Kralj Čarls III se zahvalio policiji, OVO ga je mnogo uznemirilo!

Foto: Printskrin/Youtube/Sky News

Britanski kralj Čarls III zahvalio je danas pripadnicima policije i bezbednosnih agencija zbog načina na koji su odgovorili na nerede širom zemlje proteklih nedelja.

- Njegovo visočanstvo se nada da će vrednosti uzajamnog razumevanja i poštovanja nastaviti da ujedinjuju i osnažuju naciju - saopštio je kraljev portparol, a prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP

Kralj Čarls III

Čarls je, kako se navodi, posebno pozdravio način na koji su se lokalne zajednice oduprle neredima.

Rasistički napadi i nemiri većinom su usmereni protiv muslimana i izbeglica, izgrednici su napadali hotele u kojima borave tražioci azila i lomili su na njima vrata, a džamije su gađane kamenjem jer se po internetu širila lažna informacija da je napadač koji 29. jula u Sautportu na severozapadu Engleske usmrtio tri devojčice musliman koji je tražio azil.

Prema rečima britanskog premijera oni koji su učestvovali u neredima mogli bi brzo da se nađu pred sudom iako je već izrečen "značajan broj kazni".

Foto: Daily Mail/Printscreen

Nemiri u Velikoj Britaniji

- To je veoma važan deo poruke svima koji razmišljaju o uključivanju u dalji haos - poručio je premijer Starmer.

Više od 480 ljudi je do sada uhapšeno zbog učešća u napadima na muslimanske, imigracione i druge objekte, kao i na policiju i prolaznike, a među gotovo 150 optuženih našao se i jedan 13-godišnjak, preneo je Tanjug.

Britanske vlasti su potvrdile danas da su mobilisale dodatnih 1.000 policajaca u slučaju izbijanja novih rasističkih nereda narednog vikenda, a vlada je saopštila da razmatra strožiju regulativu za objave na društvenim mrežama nakon višednevnih nemira izazvanih dezinformacijama na društvenim platformama.

Foto: Tanjug/Claudia Greco/Pool via AP

Kir Starmer

Britanski premijer Kir Starmer rekao je da su veći broj policajaca i brza rekcija pravosuđa odvratili izgrednike koje je nazvao "ekstremno desničarskim huliganima" i potvrdio je da vlasti nastavljaju da budu u visokom stanju pripravnosti zbog mogućih daljih problema, prenosi Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading