RUSIJA SPREMA PAKAO UKRAJINCIMA! Osveta će biti zastrašujuća: "Ne stojimo u mestu, biće još iznenađenja!" (VIDEO)

Autor:

Svet

12.08.2024

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naziv oružja se čuva u tajnosti, ali se jedna stvar pouzdano zna

RUSIJA SPREMA PAKAO UKRAJINCIMA! Osveta će biti zastrašujuća: "Ne stojimo u mestu, biće još iznenađenja!" (VIDEO)

Foto: mil.ru

Rusija je unapredila raketu sposobnu da se suprotstavi lovcima F-16 i drugim stranim lovcima, rekao je zamenik komandanta Gardijskog lovačkog vazduhoplovnog puka Vazdušno-kosmičkih snaga.

Naziv oružja se čuva u tajnosti, ali se pouzdano zna da će municija imati povećanu aerodinamičnost i tačnost, naglasio je pilot.

- Ne stojimo u mestu, naša industrija radi. Već znamo da će biti još iznenađenja - rekao je on, piše Zvezda.

On je dodao da će sa pojavom novih aviona u Oružanim snagama Ukrajine Rusija imati spremne nove protivmere.

Ranije je magazin Ekonomist objavio da je Ukrajina 31. jula dobila prvih deset od 79 lovaca F-16 koje su SAD obećale da će da isporuče.

 

 

Tada je naglašeno da se to dogodilo godinu dana nakon što je administracija američkog predsednika Džoa Bajdena odobrila njihovu pošiljku u Kijev.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije je izjavio da isporuke lovaca F-16 Kijevu neće moći značajno da utiču na dinamiku dešavanja na frontu, avioni će biti oboreni i uništeni, prenosi Zvezda.

Lovci F-16 primećeni su nedavno u pravcu Hersona, rekao je načelnik administracije Kahovskog okruga Hersonske oblasti, Pavel Filipčuk, u video poruci objavljenoj na njegovom Telegram kanalu.

- F-16 lete iznad našeg okruga od juče - rekao je on.

Filipčuk je izrazio uverenje da će uskoro svi oni biti oboreni i uništeni i da će svi postati eksponati na Poklonoj gori u Moskvi.

- Siguran sam da ove letelice imaju životni vek od komaraca - dodao je načelnik okruga.

Podsetimo, predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, rekao je da dolazak borbenih aviona F-16 u Ukrajinu označava novo poglavlje za ratno vazduhoplovstvo zemlje, čime je potvrdio da se borbeni avioni nalaze u Ukrajini.

 

 

Ukrajina je od početka rata pozivala saveznike da prebace avione kako bi zaštitila svoje nebo od ruskih projektila. Rusija ima i održava vazdušnu superiornost nad Ukrajinom, a F-16 nude značajno poboljšanje u naoružanju Kijeva.

- Održali smo stotine sastanaka i pregovorali kako bismo ojačali sposobnosti naše avijacije i protivvazdušne odbrane. Često smo čuli odgovor da je to nemoguće. Sada je to realnost. F-16 su u Ukrajini - rekao je Zelenski, govoreći u vazduhoplovnoj bazi izvan Kijeva.

Zelenski se zahvalio partnerima, a posebno zemljama koje su prve prihvatile zahtev Kijeva.

- Zahvaljujem se Danskoj, Holandiji i Sjedinjenim Državama. I svim našim partnerima. Cenimo vašu podršku. Ovo je sada novo poglavlje za naše vazdušne snage. Učinili smo mnogo da ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo pređe na novi standard avijacije – zapadne borbene avione - rekao je on.

 

 

Zelenski je rekao da ne može da komentariše konkretne borbene misije ili koliko je aviona F-16 već u Ukrajini.

- Za sada, broj koji je dostupan u Ukrajini i broj pilota koji su već obučeni nisu dovoljni. Dobro je da su stigli i da možemo da ih koristimo. Bar danas mogu iskreno da vam kažem da možemo da ih koristimo - izjavio je Zelenski.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading