UKRAJINCI UŠLI U BELGOROD?! Napreduju na ruskoj teritoriji, isplivao snimak vojnika (VIDEO)

Autor:

Svet

10.08.2024

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hiljade civila iz okruga oko grada Sudže evakuisano je iz svojih domova

UKRAJINCI UŠLI U BELGOROD?! Napreduju na ruskoj teritoriji, isplivao snimak vojnika (VIDEO)

Foto: Printscreen/TikTok/ KyivPost

Ukrajinske trupe su ušle u još jedan ruski pogranični region, prema objavama na društvenim mrežama i video snimcima, dok Kijev nastavlja svoj iznenadni upad u Kursku oblast.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da odbija ukrajinske snage u severozapadnom regionu. Međutim, izveštaji kažu da kijevske trupe deluju više od 10 km unutar granice, a neki izveštaji dodaju da su još dublje na ruskoj teritoriji. Hiljade civila iz okruga oko grada Sudže evakuisano je iz svojih domova.

Ukrajinci ušli u Belgorod?

Međutim, u subotu, video snimci postavljeni na Telegramu navodno pokazuju vojnike kako se bore za Ukrajinu u oblasti Belgorod, koja je i sama bila poprište prekograničnih okršaja tokom rata. Autentičnost snimka nije nezavisno potvrđena, a nejasno je ni kada je snimljen. "Njuzvik" je kontaktirao rusko i ukrajinsko ministarstvo odbrane za komentar.

Novinska agencija Agentstvo bila je među Telegram kanalima koji su podelili snimak petorice muškaraca u vojnim uniformama koji drže zastave Ukrajine i Gruzije.

Jedan od njih je rekao da se nalaze u selu Poroz, nešto više od 1,5 kilometara unutar ruske granice i oko 100 km južno od Sudže.

 

 

"Sa najlepšim željama, 252. bataljon je u naselju Poroz u Belgorodskoj oblasti. Slava Ukrajini, slava 252. bataljonu!" kaže vojnik u kameru, stojeći ispred table na kojoj piše: "Seoski klub Poroz."

Drugi korisnici društvenih medija podelili su video i istakli značaj još jednog navodnog poteza Ukrajine u delu ruskog pograničnog regiona.

"Očigledno nezadovoljna zauzimanjem ruske oblasti Kursk, motivisana ukrajinska vojska navodno počinje da se kreće u Belgorod", objavio je "Kijev post".

Na X-u (bivši Tviter) nalog War is Translated piše da ukrajinski 252. bataljon „preuzima kontrolu nad selom Poroz u Belgorodskoj oblasti. To znači da su ukrajinske snage prešle granicu u novoj oblasti“.

"252. bataljon je preuzeo kontrolu nad selom Poroz, šaljući poruku svetu", objavio je Višegrad 24.

Rusija pokrenula protivterorističku operaciju

Belgorod je u petak, zajedno sa Kurskom i Brjanskom, imenovan kao region u kojem su ruske vlasti objavile da pokreću protivterorističku operaciju.

Ruski komitet za borbu protiv terorizma, na čelu sa direktorom Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandrom Bortnjikovim, saopštio je da su te mere usledile nakon „bez presedana pokušaja Ukrajine da destabilizuje situaciju u nizu regiona naše zemlje“.

„Državni organi preduzimaju dodatne mere u cilju obezbeđivanja bezbednosti građana, održavanja reda i mira i jačanja antiterorističke zaštite objekata“, navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading