MEDVEDEV OPASNO ZAPRETIO: Ruski tenkovi biće u Berlinu!

Autor:

Svet

09.08.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno se ističe to što je rusko Ministarstvo odbrane objavilo snimke na kojima se vidi kako ruski borci "lansetima" uništavaju nemačke oklopnjake

MEDVEDEV OPASNO ZAPRETIO: Ruski tenkovi biće u Berlinu!

Foto: Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev oglasio se povodom članka nemačkog "Bilda" o oklopnim vozilima nemačke proizvodnje u Kurskoj oblasti.

- Nemački list "Bild" objavio je revanšistički članak u kojem s ponosom najavljuje povratak nemačkih tenkova na rusko tlo. Kao odgovor učinićemo sve da dovezemo najnovije ruske tenkove na Trg republike - poručio je Medvedev na društvenoj mreži Iks.

"Bild" je danas komentarisao upad ukrajinske vojske na teritoriju Rusije, navodeći da je nekoliko borbenih vozila pešadije "marder" primećeno među opremom koju ukrajinska vojska koristi u svojoj ofanzivi pokrenutoj u utorak.

Posebno se ističe to što je rusko Ministarstvo odbrane objavilo snimke na kojima se vidi kako ruski borci "lansetima" uništavaju nemačke oklopnjake.

Vesti o upotrebi nemačkog naoružanja u napadima na teritoriju Ruske Federacije, koja je međunarodno priznata, izazvala je pomešane reakcije u Nemačkoj.

Šef Komiteta za odbranu u okviru Bundestaga Markus Faber izjavio je da on nema problem sa takvim razvojem događaja, jer "svako oružje koje se isporuči Kijevu, prestaje da bude nemačko i postaje ukrajinsko".

On je dodao da su i teritorija Ukrajine i teritorija Rusije "ratna zona", preneo je Kurir.

 

 

Podsetimo, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, rekao je danas da bi "specijalna vojna operacija" trebalo da dobije otvoreno eksteritorijalni karakter i da uključuje, između ostalog, zauzimanje Kijeva.

Medvedev je dao takvu izjavu komentarišući napad ukrajinskih Oružanih snaga na Kursku oblast u kojem je povređena 31 osoba, uključujući šestoro dece.

- Ovo više nije samo operacija vraćanja ruskih zvaničnih teritorija i kažnjavanja nacista. Moguće je i potrebno ići i na Odesu, Harkov, Dnjepropetrovsk, Nikolajev, Kijev i dalje - napisao je Medvedev na Telegramu.

Prema njegovim rečima, ne bi trebalo da postoje ograničenja u smislu određenih priznatih granica "ukrajinskog Rajha", a da se sada o tome može i treba razgovarati otvoreno, bez stida i diplomatskih naklona.

Medvedev je naveo da bi "teroristička operacija Banderinih sledbenika" trebalo da ukloni sve tabue sa te teme, preneo je RT.

- Neka ovo shvate svi, uključujući i englesku kopilad: prestaćemo samo kada to budemo smatrali prihvatljivim i isplativim za sebe. Večan pomen poginulim, vojnicima, civilima i svima koji su bili pod žestokom vatrom neonacista. Najbolja uspomena na njih je pažljivo planirana odmazda. Ozdravljenje svim ranjenim - poručio je Medvedev.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je napad ukrajinskih diverzanata na Kursku oblast u Rusiji završen porazom i povlačenjem snaga Kijeva na svoju teritoriju.

U Kurskoj oblasti u Rusiji uvedena je vanredna situacija nakon napada ukrajinskih snaga, izjavio je vršilac dužnosti gubernatora, Aleksej Smirnov.

Moskva je saopštila da su u utorak ukrajinske snage pokušale da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga u Kurskoj oblasti, uz granicu s Ukrajinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading