ZELENSKI OBRADOVAO SVOJE ORUŽANE SNAGE! Moćno američko oružje stiglo iz Nemačke u Ukrajinu!

Autor:

Svet

22.07.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je naglasio da je ključno pitanje vojne opreme od velike važnosti za Ukrajinu

ZELENSKI OBRADOVAO SVOJE ORUŽANE SNAGE! Moćno američko oružje stiglo iz Nemačke u Ukrajinu!

Foto: Shatterstock

Svet

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio se javnosti sa važnim saopštenjem o dobijanju raketnog PVO sistema Patriot američke proizvodnje.

Ovaj sistem stigao je iz Nemačke, a Zelenski je istakao zahvalnost Berlinu i Vašingtonu na isporuci.

- Sada možemo da kažemo da je naša vazdušna odbrana ojačana. Možemo da uradimo mnogo više toga na našem nebu - poručio je Zelenski.

Ova isporuka predstavlja značajan korak ka boljoj zaštiti i većoj moći za Ukrajinu u vojnom smislu.

Zelenski je naglasio da je ključno pitanje vojne opreme od velike važnosti za Ukrajinu.

Pored raketnog PVO sistema Patriot, istaknuta je potreba za dodatnim dronovima i projektilima koji bi mogli naneti maksimalne gubitke neprijatelju.

Ovo ukazuje na svestranu strategiju jačanja vojne moći zemlje i fokusiranje na različite aspekte vojne tehnologije kako bi se osigurala maksimalna efikasnost u odbrani zemlje.

Zelenski je istakao da unapređenje vazdušne odbrane predstavlja važan korak ka boljoj zaštiti Ukrajine, ali je takođe naglasio da još mnogo posla predstoji.

Ovo saopštenje dolazi u trenutku kada je bezbednost i odbrana Ukrajine od izuzetne važnosti, te stoga svaki korak ka jačanju vojne moći zemlje predstavlja značajan razvoj događaja.

Podsetimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su mogući pregovori sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, uprkos ukazu koji je na snazi u Ukrajini o zabrani takvih pregovora.

- Na drugom mirovnom samitu, ako plan bude u potpunosti pripremljen, ako Rusija bude spremna da razmatra ovaj plan, onda ćemo biti spremni da razgovaramo zajedno sa našim partnerima i predstavnicima Rusije. A da li će to biti Putin, ili neće biti Putin, kakve veze ima - rekao je Zelenski u intervjuu za "Bi-Bi-Si".

- Budimo iskreni, ako želimo da završimo rat, a imamo sve snage da to uradimo, i ako svet bude ujedinjen oko Ukrajine, naravno, razgovaraćemo sa onima koji odlučuju o svemu u Rusiji - dodao je on.

Zelenski je takođe ocenio da će morati da pronađe rešenje kako bi osigurao legitimitet vlade ako oružani sukob u zemlji potraje još godinama.

Podsetimo, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko smatra da će predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski morati da raspiše referendum za postizanje mira u Ukrajini i dodaje da veruje da ukrajinski predsednik ne može doneti tako bolne i važne odluke sam, bez saglasnosti naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading