500 ROBIJAŠA POBEGLO IZ OKRUŽNOG ZATVORA: Razvalili kapiju i čak PODMETNULI POŽAR (VIDEO)

Autor:

Svet

05.08.2024

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suspendvani nadzornik i zatvorski čuvari

500 ROBIJAŠA POBEGLO IZ OKRUŽNOG ZATVORA: Razvalili kapiju i čak PODMETNULI POŽAR (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Danas je došlo do neverovatnog incidenta u okrugu Šerpur na severu Bangladeša, gde je gomila izgrednika naoružana motkama i oružjem omogućila beg čak 500 zatvorenika iz okružnog zatvora. Ovo je izazvalo veliku paniku među lokalnim stanovništvom i vlastima, a ceo događaj je izazvao ozbiljne posledice.

Popodnevnim satima, dok je na snazi bio policijski čas, gomila izgrednika upala je u zatvor u oblasti Damdama-Kaliganj, razvalila zatvorsku kapiju i čak podmetnula požar. Ovo nasilno oslobađanje zatvorenika izazvalo je ozbiljnu sigurnosnu situaciju u okrugu i šire.

Suspendovano 77 zvaničnika

Nakon napada na zatvor, suspendovano je čak 77 zvaničnika, uključujući nadzornika i zatvorske čuvare. Ovo ukazuje na ozbiljne propuste u sigurnosnom sistemu zatvora i izazvalo je dodatnu zabrinutost među vlastima i građanima.

Ovi nemiri dolaze u vreme kada je Bangladeš već bio u haosu zbog sukoba policije sa demonstrantima, u kojima je poginulo najmanje 91 osoba, a stotine su povređene. Protesti su započeli kao zahtev studentskih grupa za ukidanje kontroverznog sistema kvota za zapošljavanje u državnim poslovima, ali su brzo prerasli u antivladine proteste sa zahtevom za ostavku premijerke Šeik Hasine Vazed.

Ostavka premijerke i odlazak u Indiju

Uprkos pritiscima, premijerka Vazed je danas podnela ostavku i otišla je u Indiju vojnim avionom. Ovaj neočekivani potez dodatno je pogoršao političku situaciju u zemlji, a ostavio je i veliku prazninu u vođstvu Bangladeša u ovim teškim trenucima.

Podsetimo, Šeik Hasina i njena sestra otputovale su vojnim helikopterom u Indiju, navodi vodeći nacionalni list zemlje, piše Sky news.

 

 

One su se sklonile u "bezbedno sklonište", potvrdili su iz njene službene rezidencije, prenosi novinska agencija Rojters.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading