PREMIJERKA BANGLADEŠA POBEGLA IZ ZEMLJE! Na ulicama je ratno stanje! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.08.2024

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Bangladeša je navodno podnela ostavku posle višenedeljnih smrtonosnih protesta u zemlji

PREMIJERKA BANGLADEŠA POBEGLA IZ ZEMLJE! Na ulicama je ratno stanje! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Altaf Qadri, File

Premijerka Bangladeša podnela je ostavku i pobegla iz zemlje nakon što su antivladini demonstranti upali u zvaničnu rezidenciju u Daki.

Šeik Hasina i njena sestra otputovale su vojnim helikopterom u Indiju, navodi vodeći nacionalni list zemlje, piše Sky news.

One su se sklonile u "bezbedno sklonište", potvrdili su iz njene službene rezidencije, prenosi novinska agencija Rojters.

Najmanje 95 ljudi, uključujući najmanje 14 policajaca, poginulo je u sukobima u prestonici u nedelju, prema lokalnim vestima, dok je više stotina povređeno.

Demonstracije su počele tako što su studenti pokušavali da ukinu sistem kvota za vladine poslove, ali su sukobi sa policijom i provladinim aktivistima eskalirali u nasilje u kojem je prošlog meseca poginulo više od 200 ljudi.

To je izazvalo nove proteste koji su zahtevali odgovornost od vlade, koji su prerasli u pozive gospođi Hasini, koja je na čelu zemlje od 2009, da podnese ostavku.

Podsetimo, na antivladinim protestima u Bangladešu, koji su se nastavili u nedelju, poginulo je 95 osoba, čime se ukupan broj stradalih u nemirima, koji su počeli 19. jula, povećao na 300.

Protesti su planirani uprkos tome što je u nedelju uveden policijski čas u celoj zemlji nakon sukoba policije sa demonstrantima u kojima je poginulo najmanje 95 osoba, a stotine povređene kada je policija upotrebila suzavac i gumene metke da rastera desetine hiljada demonstranata.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading