OVI POLOŽAJI UKRAJINACA DO SKORO SU SMATRANI NEOSVOJIVIM: Ruska vojska na KILOMETAR od KLJUČNOG neprijateljskog uporišta (VIDEO)

Autor:

Svet

10.07.2024

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajincima preti opkoljavanje, situacija je veoma napeta i u toku su velike borbe

OVI POLOŽAJI UKRAJINACA DO SKORO SU SMATRANI NEOSVOJIVIM: Ruska vojska na KILOMETAR od KLJUČNOG neprijateljskog uporišta (VIDEO)

Foto: Profimedia Mike Nelson Afp Profimedia, Liveuamap

Prema nezvaničnim informacijama, ruske trupe su se približile strateški važnom gradu Torecku, stigavši do višespratnica u Lenjinskom.

Vojni kanal Militarist izveštava da situacija za Oružane snage Ukrajine na tom delu fronta nastavlja da se pogoršava, dok ukrajinski vojni Telegram kanal DeepState potvrđuje da su ruske trupe stigle do centra sela Njujorka, udaljenog desetak kilometara od Torecka.

Ruske snage se prema nezvaničnim informacijama kreću ka Torecku sa juga iz pravca Njujorka i istočno iz pravca Družbe i Pivdenija.

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da je neprijatelj uz podršku avijacije izveo 18 napada u pravcu Torecka u prethodna 24 sata.

Ova iznenadna ruska ofanziva započela je pre otprilike 15 dana, što je navelo Ukrajinu da dovlači rezerve kako bi pokušala da stabilizuje situaciju na tom delu fronta.

Neočekivani napad na Toreck

Ekspert grupe Informativni otpor Ukrajine, Konstantin Mašovec, ističe da glavni štab Oružanih snaga Ukrajine nije očekivao napad na Toreck sa istoka.

Mašovec veruje da će ruske snage najverovatnije pokušati da opkole grad, jer je ruska komanda iznenadila Kijev udarivši tamo gde se nije očekivalo.

Važno je napomenuti da linija fronta kod Torecka nije bila pomerena od 2014. godine, a položaji Oružanih snaga Ukrajine smatrani su praktično neosvojivim.

Toreck, koji je pre rata imao oko 35.000 stanovnika, sada se nalazi u centru sukoba između ruskih i ukrajinskih snaga.

Vojni blogeri na Telegramu objavili su snimak ruskog vojnika koji diže u vazduh kuću na periferiji Njujorka sa pripadnicima Oružanih snaga Ukrajine, što samo dodatno naglašava ozbiljnost situacije na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading