RUSI PRODIRU KA NJUJORKU! Ukrajinci u HAOSU, došlo do žestoke svađe u redovima snaga Kijeva! (VIDEO)

Autor:

Svet

06.07.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U drugoj polovini juna, ruske snage su počele da se pomeraju duž fronta Toreck

RUSI PRODIRU KA NJUJORKU! Ukrajinci u HAOSU, došlo do žestoke svađe u redovima snaga Kijeva! (VIDEO)

Foto: RUSSIAN DEFENSE MINISTRY PRESS SERVICE / TANJUG/AP

Pripadnici 206. bataljona, jedinice 241. brigade snaga teritorijalne odbrane Ukrajine, nedavno su se javno požalili na nedovoljnu podršku koju dobijaju od 41. brigade.

Izrazili su nezadovoljstvo činjenicom da su im dodeljene misije koje nisu u skladu sa njihovim kapacitetima i opremom.

Nedovoljna podrška i zahtevne misije

Komandant voda u 206. bataljonu izjavio je da nemaju adekvatnu podršku i da su im poveravane borbene misije koje prevazilaze njihove mogućnosti.

Pored toga, istakao je primer misije u kojoj su trebali da se suprotstave neprijateljskim snagama sa svega deset vojnika, od kojih su dvojica bili stariji ljudi koji nisu bili u najboljem zdravstvenom stanju.

Nezadovoljstvo i nedostatak resursa

Zamenik komandanta 206. bataljona takođe je izrazio nezadovoljstvo, ističući da su im dodeljene misije koje su namenjene specijalnim jedinicama ili mladim, dobro opremljenim vojnicima.

Takođe je naglasio da nedostatak sredstava i municije dodatno otežava situaciju za vojnike.

Manjak ljudstva i nedostatak spremnih položaja

Komandant voda u 206. bataljonu smatra da je pad južnog dela ukrajinskog Njujorka delimično posledica nedostatka ljudstva u njegovom bataljonu i nedovoljnih uputstava 41. brigade.

Takođe se požalio na nedostatak spremnih položaja na njujorškom frontu, ističući da je linija fronta ostala nepromenjena još od 2014. godine.

Ruska ofanziva i nedostatak obaveštajnih informacija

U drugoj polovini juna, ruske snage su počele da se pomeraju duž fronta Toreck, što je dovelo do nedostatka reakcije ukrajinskih snaga.

Prema "Ukrajinskoj Pravdi", ova ofanziva je bila moguća iz dva razloga - nedovoljne obaveštajne procene o gomilanju ruskih snaga i rotacije ukrajinskih jedinica.

Ukupno, ovi izveštaji ukazuju na ozbiljne izazove sa kojima se suočavaju pripadnici 206. bataljona u sektoru Toreck i potrebu za rešavanjem problema nedostatka podrške i resursa kako bi se poboljšala njihova efikasnost na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading