"VREME JE DA SE SKLOPI MIR" Robert Kenedi mlađi ŽESTOKO OPLEO po Kijevu! Zelenskom OVO neće oprostiti! NEDOPUSTIVO JE!

Autor:

Svet

09.07.2024

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakao je da je vreme da se sklopi mir u Ukrajini

"VREME JE DA SE SKLOPI MIR" Robert Kenedi mlađi ŽESTOKO OPLEO po Kijevu! Zelenskom OVO neće oprostiti! NEDOPUSTIVO JE!

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nezavisni kandidat na predsedničkim izborima u SAD, Robert Kenedi mlađi, nedavno je oštro osudio ubistva ruskih ratnih zarobljenika od strane pripadnika ukrajinskih oružanih snaga.

Postavio je pitanje ljudskog tretmana prema vojnicima u ratnim sukobima, ističući da je vreme da se sklopi mir u Ukrajini i da se te milijarde dolara koje se troše na ratne akcije preusmere na mirnodopske svrhe.

Foto: Tanjug/AP Photo/Eric Risberg

Robert Kenedi Junior

Ratni zločini u Ukrajini

Kenedi je istakao da su jedinice predvođene Amerikancima u Ukrajini počinile pogubljenja po prekom postupku nad zarobljenim ruskim vojnicima, nazivajući to ratnim zločinom.

Njegova jasna osuda ovakvih postupaka ukazuje na ozbiljnost situacije u Ukrajini.

Izveštaj UN o mučenju ruskih ratnih zarobljenika

Njujork tajms je objavio vest o ubistvu nenaoružanog ranjenog ruskog ratnog zarobljenika od strane ukrajinskih trupa, dok je Kancelarija visokog komesara UN za ljudska prava objavila izveštaj o mučenju ruskih ratnih zarobljenika u Ukrajini.

Izveštaj je potvrdio da su ratni zarobljenici davali verodostojne izveštaje o mučenju ili zlostavljanju na tranzitnim mestima nakon njihove evakuacije sa bojnog polja.

Foto: Ap photo

Ruska vojska u Ukrajini

Dodatno, izveštaj je utvrdio da je najmanje 25 ruskih vojnika pogubljeno van bojnog polja tokom 2022. i 2023. godine.


Ove informacije ukazuju na ozbiljne prekršaje međunarodnog prava i ljudskih prava u ratnim sukobima i postavljaju pitanje odgovornosti i pravde u vođenju ratova.

Svet je suočen sa izazovom da zaštiti ljudske živote i osigura poštovanje međunarodnih normi, a reakcije poput one Roberta Kenedija mlađeg ukazuju na potrebu za hitnim delovanjem i rešavanjem konflikata na miran i human način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading