SVE JE IZGORELO ZA TREPTAJ OKA! Rusi zadali BOLAN udarac Zelenskom! UNIŠTEN JE i pretvoren u PEPEO! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.07.2024

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj događaj može imati šire implikacije na vojne strategije i dinamiku sukoba u regionu

SVE JE IZGORELO ZA TREPTAJ OKA! Rusi zadali BOLAN udarac Zelenskom! UNIŠTEN JE i pretvoren u PEPEO! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/Oruzje Online

Ruska vojska je nedavno uništila izraelski unapređeni hemisferni radar (ieMHR) ukrajinskih snaga u pravcu Harkova, koristeći lutajuću municiju Lancet.

Ovaj događaj predstavlja značajan razvoj u sukobu između Rusije i Ukrajine, pokazujući sposobnost ruskih snaga da efikasno neutrališu tehnološki naprednu opremu.

Lutajuća municija Lancet pogodila radar

Na snimku koji je objavljen, može se videti kako je radar dobio direktan udarac od drona Lancet odmah nakon što je postavljen u drvoredu.

Eksplozija lutajuće municije zapalila je radar, efikasno ga uništivši.

Ovo pokazuje visoku preciznost i efikasnost ruske vojne tehnologije u borbi protiv ciljeva kao što je ieMHR, prenosi portal Oruzjeonline.com.

ieMHR - izraelska tehnologija za nadzor hemisfere

ieMHR je razvila izraelska RADA Electronic Industries kako bi obezbedila nadzor hemisfere.

Ovaj sistem ima širok spektar funkcija, može da funkcioniše kao deo protiv-dronova i sistema PVO kratkog dometa ili kao samostalni protivraketni, artiljerijski i minobacački radar.

Sa maksimalnim dometom detekcije do 100 kilometara za velike transportne avione, ieMHR predstavlja impresivnu tehnološku dostignuće.

Foto: Youtube/Printscreen/The Sun

Rat u Ukrajini

Relevantne informacije o dometu radara

Važno je napomenuti da ieMHR može da otkrije lovačke avione sa 65 kilometara i bespilotne letelice srednje veličine sa 45 kilometara.

Ove specifikacije ukazuju na širok spektar mogućnosti ovog radara, čineći ga svestranim i efikasnim alatom za nadzor vazdušnog prostora.

Ukupno gledano, uništenje izraelskog radara od strane ruskih snaga predstavlja značajan razvoj u sukobu u Ukrajini, pokazujući sposobnost ruske vojske da se suoči sa naprednom tehnološkom opremom.

Ovaj događaj može imati šire implikacije na vojne strategije i dinamiku sukoba u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading