OVO SU NAREDNE METE IRANA U IZRAELU! Oglasio se zamenik komandanta Revolucionarne garde

Autor:

Svet

04.10.2024

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei izjavio je da je iranski raketni napad na Izrael u utorak bio potpuno legalan i legitiman, dodajući da je to bila "minimalna kazna za izraelske zapanjujuće zločine"

OVO SU NAREDNE METE IRANA U IZRAELU! Oglasio se zamenik komandanta Revolucionarne garde

Foto: Tanjug/AP

Iran će uzeti na nišan izraelske energetske i gasne instalacije ukoliko Izrael napadne tu zemlju, izjavio je danas zamenik komandanta Revolucionarne garde Ali Fadavi, prenosi poluzvanična iranska novinska agencija SNN.

"Ukoliko okupatori naprave takvu grešku, uzećemo na nišan sve njihove energetske izvore, instalacije i sve rafinerije i gasna polja", upozorio je Fadavi, prenosi Rojters.

Ranije danas, iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei izjavio je da je iranski raketni napad na Izrael u utorak bio potpuno legalan i legitiman, dodajući da je to bila "minimalna kazna za izraelske zapanjujuće zločine".

Teheran podržava napore za postizanje primirja u Libanu, pod uslovom da prekid vatre podrži pokret Hezbolah, kao i da primirje bude istovremeno kada i u Pojasu Gaze, izjavio je danas šef iranske diplomatije Abas Arakči u Bejrutu.

"Mi podržavamo nastojanja da se postigne prekid vatre pod uslovom da on bude prihvatljiv za narod Libana i za pokret otpora, a kao treće, mora da bude sihronizovan sa primirjem u Gazi", rekao je iranski zvaničnik, preneo je Rojters.

Arakči je dodao da je njegovo prisustvo u Bejrutu u ovim teškim prilikama najbolji dokaz da Iran stoji uz Liban i podržava šiite.

Inače, prvi put posle dva meseca u južnom Izraelu su se začule sirene za vazdušni napad.

"Skoro godinu dana nakon 7. oktobra, Hamas i dalje preti našim civilima terorizmom i mi ćemo nastaviti da delujemo protiv njih", naveo je IDF, ne iznoseći detalje, objavio je Bi-Bi-Si.

Tajms of Izrael je preneo da su dve rakete ispaljene iz pojasa Gaze na južni Izrael, zbog čega su, prema pisanju tog portala, aktivirane sirene u pograničnim zajednicama Kisufim i Ein Hašloša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading