DŽAMIJA POTOPLJENA, SAMO MINARET VIRI! Stravična ispovest: "U trenu smo ostali bez svega, sina sam jedva spasio" (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

04.10.2024

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poplavljene su ulice i stambeni objekti u Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Busovači i Fojnici, javlja agencija Anadolija.

DŽAMIJA POTOPLJENA, SAMO MINARET VIRI! Stravična ispovest: "U trenu smo ostali bez svega, sina sam jedva spasio" (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Obilne padavine koje su tokom noći zahvatile veći deo Bosne i Hercegovine izazvale su smrtonosne poplave u više gradova.

Poplavljene su ulice i stambeni objekti u Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Busovači i Fojnici, javlja agencija Anadolija.

Najteža je situacija u Jablanici. Potvrđeno je da je najmanje 16 poginulih, a ministar odbrane BiH rekao je da je u tom mestu nestalo na desetine ljudi.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Potopljena džamija u Jablanici u BiH

 

Na novim fotografijama iz Jablanice može se videti da je potpoljena skroz i jedna džamija u Jablanici. 

Samo su minaret i krov džamije ostali van vode, sve ostalo je potopljeno, a odmah pored nje može se videti gumeni čamac sa spasiocima kako se približava islamskom verskom objektu, koji kao da je zarobljen u jezeru formiranom nakon stravičnih bujica.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Spasioci u gumenom čamcu pored potopljene džamije u Jablanici u BiH

 

Strašne priče iz Buturović Polja: U trenu smo ostali bez svega, sina sam jedva spasio

Buturović Polje kod Konjica zadesila je velika prirodna nesreća u vidu poplava nakon što je sinoć i tokom noći pala veća količina kiše. Jedan od onih koji su izgubili kuću u poplavama je Ćazim Buturović. Za Klix.ba je ispričao kako se to dogodilo:

- Noćas u pola tri samo se čula buka. U prednji deo kuće je ušla voda. Sin mi je skočio, vrata su ga priklještila, jedva smo ga spasili. Tu mi je bilo dvoje unučadi, snaja i žena. Kad se voda povukla, mi smo bez ičega, nismo izneli ništa, ni dokumentaciju, samo smo pobegli kod komšija i kuća nam se srušila - ispričao je.

Kaže da mu je kuća bila vredna 250.000 KM, da je imao centralno grejanje, garažu i automobil ispred kuće.

Edina Duraš javila se redakciji Avaza kako bi ispričala šta se dogodilo u Buturović Polju.

- Tu mi je od bake porodična kuća i dole mi je sva porodica. Kratko smo se čuli s rođakama jer nemaju uopšte mreže. Uglavnom nemaju struje, nemaju vode. Sve im je odnela voda, od auta, prilaza, puta, bašte, apsolutno sve. Ostala je samo kuća i oko nje voda. Ne može se prići do njih nikako, nema prilaza i tako većina kuća. Do njih se ne može doći nikako iz pravca Konjica - rekla je Edina.

Ona je dodala da sada trenutno ne znaju kako se dalje odvija situacija.

- To nam je ona jutros ukratko ispričala. Rekla nam je da je par kuća odnela voda, ljudi su na ulici i nemaju gde da se sklone. Totalno su odsečeni i trenutno im se ni s jedne strane ne može prići. U takvoj situaciji su i sva okolna sela - rekla je Duraš.

Ona je istakla da se to tokom noći dogodilo.

- Tolika kiša je krenula da pada. Većinom su spavali i samo je krenula da buja ta reka. Čitav svoj život ja i moji roditelji, svi smo tu živeli i nikad se ništa, ni slično, nije dogodilo - ispričala je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading