PARIZ - CRVENA ZVEZDA: Odlična košarka u "gradu svetlosti"! Crveno-beli se vraćaju u igru!

Autor:

Sport

04.10.2024

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parižani pokazuju odličnu igru.

PARIZ - CRVENA ZVEZDA: Odlična košarka u "gradu svetlosti"! Crveno-beli se vraćaju u igru!

Foto: Profimedia

PARIZ - CRVENA ZVEZDA 53:51

TOK MEČA:

Treća četvrtina:

53:49 - Šorts promašuje, a na drugoj strani Zvezda je organizovala napad koji je krunisao Kalinić pogotkom. Gosti u seriji. 

53:47 - Daum dolazi do prvih poena na susretu. Ifi je imao sjajan prodor i dolazi do novih poena. Zvezda je u velikom problemu. Daun dolazi do poena iz teške pozicije. Kalinić je fauliran, pa je išao na liniju za slobodna bacanja, gde je imao polovičan učinak. Mitrović je išao na liniju penala i imao maksimalan učinak. Mekentajer poentira iz kontre.

51:38 - Hejz je bio precizan sa linije za slobodna bacanja. Daun promašuje šut za tri poena, a potom je Hejz napavio faul nad Mitrovićem koji je šutrao slobodna bacanja, i imao polovičan učinak. Ifi poentira na drugoj strani. Novi promašaj Dauna.

47:37 - Kalinić je zaustavio napad Pariza, ali je i na drugoj strani blokirana ofanziva gostiju, tj. Bolomboja. Vord je išao na liniju za slobodna bacanja, imao je polovičan učinak. Jago ponovo promšauje, definitivno mu ne ide šut. Kenan je imao sjajan solo prodor koji je krunisao pogotkom. Mitrović je imao rampu, ali je potom napravio faul nad Vordom koji je pogodio uz dodatno slobodno bacanje koje je pogodio.

Druga četvrtina:

43:35 Kenan dolazi do novih poena. Jago promašuje šut. Pariz je organizovao napad u finišu prvog poluvremena, a Bolomboj je imao sjajnu reakciju u defanzivi i sprečio nove poene za domaćina. Jago ponovo promašuje, Kenan pravi faul, a Šorts je imao tri slobodna bacanja, imao je učinak od 2/3 i time je okončano prvo poluvreme.

39:33 - Plavšić ponovo pravi faul, Kracer je išao na liniju za slobodna bacanja i imao polovićan učinak. Ifi je poentirao, domaći su stekli najveću prednost do sada na susretu. Jago pogađa, ali Pariz odmah uzvraća na drugoj strani. Plavšić je imao slobodna bacanja, imao je polovičan učinak. Šorc zadaje velike muke odbrani Zvezde, dolazi do novih poena.

32:30 - Hejz pogađa dva slobodna bacanja. Nedović je bio raspoložan šuterski, dolazi do nove trojke i Zvezda ponovo dolazi do vođstva. Gedraitis se upisuje u stelce šutem za tri poena, a to je bila šesta trojka za goste. Sa druge strane, Lo uzvraća istom merom. Malkom pogađa za dva, a zbog nesportskog faula Plavšića, dobio je i dodatno slobodno bacanje koje je pogodio. 

24:24 - Nedović pogađa prve poene za Zvezdu u drugoj deonici šutem za tri (22:20). Na drugoj strani Hejz poentira (24:20), ali Nedović ponovo dolazi do poena sjajnim potezom (24:22). Probudio se Mekentajer i dolazi do prvih poena na susretu i vraća goste u meč.

22:17 - Pariz je imao prvi napad u drugoj deonici, a Šorc je bio precizan i povećao prednost domaćih (20:17). Mekentajer greši na drugoj strani, a Šorc je krenuo u kontru, ali ga je Nedović zaustavio faulom. Šorc ponovo muči odbranu Zvezde i pogađa ponovo, Zvezda je još uvek bez poena u drugoj deonici.  

Prva četvrtina:

18:17 - Lo pogađa prvu trojka za Pariz na utakmici. Sa druge strane, Mitrović nije uspeo da poentira, ali Lo ponovo pogađa za domaće. Parižani su imali seriju od 5:0. Dobrić odgovara na sličan način, ali Lo postiže sedam vezanih poena za kratko vreme. Kenan pogađa trojku, a Pariz uzvraća istom merom preko Malkoma. Šorc dovodi Parižane u prvo vođstvo na kraju prve deonice.

6:12 - Kenan nije pogodio za Zvezdu, a onda su Parižani organizovali ofanzivu, Kej je bio precizan. Kenan pogađa trojku iz kornera. Jago je proigrao Kenana koji se prošetao kroz odbranu Pariza i poentirao. Kenan promašuje trojku, ali lopta došla Gedraitisa, koji je šutirao i promašio, ali je Bolomboj pogodio, na drugoj strani pogađa Kracer za domaće. 

2:5 - Počela je utakmica u Parizu! Prvi napad za Crvenu zvezdu, Kenan je pokušao iz koraka, ali nije bio precizan! Utara na drugoj strani neprezican van linije 6,75. Trojka Nikole Kalinića na asistenciju Jaga 0:3.  Hejs precizan sa poludistance 2:3. Potom je još jedan poen za Zvezdu.

UOČI MEČA:

Košarkaši Crvene zvezde od 21 čas gostuju Parizu u okviru prvog kola Evrolige.  prošlogodišnji osvajač Evrokupa, želi da pokaže da njihov uspeh nije bio slučajnost. Uoči meča, najveću pretnju za crveno-bele predstavljaju Ti Džej Šorts i Nadir Hifi. Šorts, prošlogodišnji MVP Evrokupa, važi za jednog od najeksplozivnijih plejmejkera u Evropi, dok je Hifi pokazao da se odlično uklapa u igru Amerikanca.

Pariz je poznat po brzoj i "divljoj" igri, a Zvezda će se suočiti sa zadatkom da zaustavi njihovu tranziciju. Osim toga, ekipu će morati da vodi bez Miloša Teodosića, koji je suspendovan zbog isključenja na prethodnom meču protiv Efesa prošle sezone. Teodosić će morati da propusti i naredni duel protiv Baskonije u Beogradskoj areni, ali će se vratiti u tim na gostovanju Fenerbahčeu.

Trener crveno-belih, Janis Sferopulos istakao je da svaka utakmica u gostima predstavlja izazov te da je ključno zadržati fokus i sprovesti plan igre. Takođe, istakao je važnost kontrolisanja ritma utakmice protiv veoma iskusnog tima Pariza, koji je zadržao većinu igrača iz prethodne sezone, uz nekoliko novih dodataka.

- Igramo u gostima, a svaka utakmica u gostima nije laka. To znači da moramo da ostanemo fokusirani. Imamo plan kako da igramo protiv njih. Veoma je bitno da se držimo tog plana. Pariz je tim koji dugo igra zajedno, tu je većina igrača iz prošle sezone, uz neke nove. Iako su promenili trenera, igraju slično kao i prošle godine. Moramo da igramo jako dobro da bi kontrolisali ritam utakmice - rekao je Grk.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading