DRAMATIČNE SCENE IZ ZAGREBA I CELE HRVATSKE: Izlila se reka Sava, brodovi ne smeju ni makac od marina! Na putevima opšti KRKLJANAC! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

13.09.2024

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo je u Zagrebu do jutra palo oko 50 litara kiše po kvadratnom metru

DRAMATIČNE SCENE IZ ZAGREBA I CELE HRVATSKE: Izlila se reka Sava, brodovi ne smeju ni makac od marina! Na putevima opšti KRKLJANAC! (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Disasters79

Kao što je poznato, Hrvatsku je prethodnih dana zahvatilo jako nevreme praćeno burom na moru u Dalmaciji, poplavama u dalmatinskim primorskim gradovima, ali i poplavama u Zagrebu i slavonsklim mestima.

Cela zemlja je bila, a novi snimci i fotografije sugerišu da je i dalje pod vodom i udarima snažnog nevremena. Nevreme je naglo prekinulo turističku sezonu.

Kako piše hrvatski portal Index, u Zagrebu se danas očekuje oblačno vreme s povremenom kišom, uglavnom prepodne.

Vetar je slab do umeren severni i severozapadni, u okolnim brdima i jak. Temperatura vazduha je od 9 do 13°C, piše DHMZ.

U Zagrebu je do jutra palo oko 50 litara kiše po kvadratnom metru.

 

 

 

Index je tim povodom objavio i fotografije sa šetališta pored obale reke Save, na kojima se može videti koliko je reka narasla i kako se izlila iz korita, što je prouzrokovano jakim kišama i nevremenom koje je prethodnih dana tutnjalo širom Hrvatske.

Fotografije reke Save koja se u Zagrebu izlila iz korita, možete pogledati klikom OVDE.

Saobraćajne nesreće na A3 i A7, putevi mokri. Na moru jaka bura, neke linije u prekidu

- Kolovozi su mokri u većem delu Hrvatske, zbog jakih pljuskova moguća je ponegde veća količina vode na kolovozima, a u priobalju duva jaka bura, na udare i olujna, na A3 i A7 je nekoliko saobraćajnih nesreća - izvestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na autoputu A3 nesreća se dogodila između čvora Zagreb-zapad i odmorišta Zagreb-jug u smeru istoka, kao i između čvora Samobor i odmorišta Gradna takođe u smeru istoka.

Na Riječkoj obilaznici na A7 saobraćajna nesreća je između tunela Katarina i tunela Škurinje I u smeru Rupe. Kolona je duga oko jedan kilometar. 

Uklonjena su vozila iz saobraćajne nesreće između Škurinja i Orehovice u smeru Križišća, ali još se vozi usporeno u koloni od čvora Škurinje.

Na A2 Zagreb-Macelj pojačan je priliv vozila kod čvora Jankomir u smeru Zagreba, kolona je duga oko 2 km.

Zbog vetra zabrana je saobraćaja za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle na autoputu A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga (DC8), državnom putu DC99 čvor Križišće-Križišće, lokalnom putu Kraljevica-čvor Križišće i na Krčkom mostu (I. grupa vozila);

Na deonici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. grupa vozila).

Teška saobraćajna nesreća kod Križevaca, ima povređenih

Prema prvim informacijama, sudarili su se Ford i Audi koji je sletio s puta.

Na državnom putu između Križevaca i Majurca dogodila se teška saobraćajna nesreća, javlja Podravski.

Prema prvim informacijama, sudarili su se Ford i Audi koji je sleteo s puta. Navodno ima povređenih osoba i policija upravo obavlja uviđaj.

Saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom, uz regulaciju policijskih službenika, piše Danas.hr.

U prekidu su neke trajektne, katamaranske i brodske linije

Zbog vetra u prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije.

Ne plove trajektne linije: Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Sumartin-Makarska; Prapratno-Sobra;

 - katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Ubli-Korčula-Sobra-Dubrovnik, Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol-Split, Korčula-Prigradica-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split; Pula-Mali Lošinj-Zadar;

 - brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ

Od četvrtka, 12. septembra, katamaran na brzobrodskoj liniji Rijeka-Rab-Novalja pristaje na staro mesto veza u gradu (Vela riva), preneo je Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading