HRVATI U PANICI: Poplave prete sa svih strana, a evo šta će se dogoditi sa DUNAVOM

Autor:

Svet

16.09.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšiluk se sprema za odbranu, pošto u srednjoj Evropi poplave pustoše sve pred sobom

HRVATI U PANICI: Poplave prete sa svih strana, a evo šta će se dogoditi sa DUNAVOM

Foto: Tanjug/AP

Usled obilnih padavina proteklih dana u zemljama centralne i istočne Evrope naglo su porasli vodostaji reka u Hrvatskoj, ali su još daleko od opasnih nivoa, iako je prošle sedmice bilo mestimičnih izlivanja.

Dunav će u Hrvatskoj porasti šest metara, a u narednim danima očekuju se izuzetno visoki vodostaji i na ostalim rekama, rekao je direktor "Hrvatskih voda" Zoran Đuroković.

Ciklon Boris je stigao do centralne i istočne Evrope, donoseći poplave, sneg i olujni vetar. Kako se Mađarska nalazi na jakom udaru ciklona Boris, Budimpešta se sprema za rast nivoa Dunava i "najveće poplave u prethodnoj deceniji".

HungaroMet je na svojoj Instagram stranici objavio snimak ciklona. Kako pišu, „ono što je nedostajalo tokom celog leta, ciklon je nadoknadio za tri dana, uz preterivanje".

Nestvarno loše nevreme koje prethodnih dana hara srednjom i istočnom Evropom potpuno je paralisalo normalan život u šest država.

Najgore je u Austriji, Poljskoj i Češkoj koje ne znaju kako više da se odbrane od silnih poplava.

Poslednji na udaru danas je grad Pačkov u Poljskoj u kojoj je lokalna brana popucala od naleta ciklona Boris i sada voda nadire tolikom brzinom da postoji velika verovatnoća da pola mesta bude poplavljeno.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci ogromne količine blatnjave vode koja se kreće velikom brzinom.

Navodi se da postoji veoma veliki rizik od potapanja Pačkova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading