IMA LI OPASNOSTI OD POPLAVA U VOJVODINI?! Evo šta Pokrajinski štab za vanredne situacije kaže o vodostaju Dunava kod nas!

Autor:

Vesti

15.09.2024

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremaju se predlozi preventivnih mera i mera sanacije u slučaj uda se poplavni talas prenese i na našu teritoriju

IMA LI OPASNOSTI OD POPLAVA U VOJVODINI?! Evo šta Pokrajinski štab za vanredne situacije kaže o vodostaju Dunava kod nas!

Foto: Google maps

Pokrajinski štab za vanredne situacije održao je danas vanrednu sednicu, kojoj je predsedavala predsednica Maja Gojković, a na kojoj je usvojen izveštaj Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" o trenutnom stanju vodotokova na teritoriji AP Vojvodine, s obzirom na povećan vodostaj Dunava u zemljama u okruženju.

Prema izveštaju, koji je izneo direktor JVP "Vode Vojvodine" Srđan Kružević, na teritoriji AP Vojvodine vodostaj Dunava je nizak i konstantno se prati situacija na terenu, saopštila je Pokrajinska vlada.

Ocenjeno je da JVP "Vode Vojvodine" i vodoprivredna preduzeća u lokalnim samoupravama raspolažu sa dovoljno ljudstva i opreme, te da su u svakom momentu spremni da deluju ukoliko dođe do opasnosti od poplava na teritoriji naše države.

Na sednici su rukovodioci javnih preduzeća, zdravstvenih ustanova i instituta zaduženi da pripreme predlog preventivnih mera i mera sanacije u slučaju da se poplavni talas prenese i na našu teritoriju. Pokrajinski štab za vanrede situacije biće u stalnom zasedanju i pratiti situaciju na terenu, zaključeno je na današnjoj sednici.

Podsetimo, u Budimpešti su zvaničnici upozorili na prognoze da će vodostaj Dunava porasti i premašiti visinu od 8,5 metara, što je blizu rekordne vrednosti od 8,91 metara koliko je zabeleženo 2013. godine, pošto kiša nastavlja da pada u Mađarskoj, Slovačkoj i Austriji.

"Prema prognozama, jedna od najvećih poplava posle više godina bliži se Budimpešti, ali mi smo za to spremni", rekao je gradonačelnik mađarske prestonice Gergelj Karačonj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading