"OVO DOSAD NIJE VIĐENO, GROZNO JE, HOROR!" Novi dramatičan snimak iz Dalmacije! Vetar iščupao stablo! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

11.09.2024

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očevici su prizor posmatrali u neverici i njihova svedočenja su zastrašujuća

"OVO DOSAD NIJE VIĐENO, GROZNO JE, HOROR!" Novi dramatičan snimak iz Dalmacije! Vetar iščupao stablo! (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/24sata.hr

Na ostrvu Korčula u Hrvatskoj, zabeleženo je snažno nevreme koje je izazvalo veliku štetu. Na snimku koji je nastao u popodnevnim satima, a koje je objavio portal 24sata.hr, može se videti kako jak vetar i oluja besne nad ovim prelepim ostrvom.

Jedan od očevidaca opisao je scenu kao nešto što podseća na horor film.

- Grozno je. Horor film. Bilo je oblačno, i samo je kiša krenula. U dve sekunde se okrenulo. More se uznemirilo i krenuo je jak vetar. Grozno. Sve je polupano. Još pada, ne znamo da li se priprema za nešto gore. Kažu da je to ovako na Korčuli prvi put - rekao je za portal 24sata.hr.

Njegove reči svedoče o dramatičnoj promeni vremenskih uslova koja je zadesila ostrvo.

Na snimku koji je objavljen može se videti kako vetar iščupava drveće iz korena, što dodatno naglašava snagu nevremena.

Ova scena svedoči o razornom dejstvu prirodnih sila na okolinu.


Očevici su izjavili da se ovakvo nevreme prvi put događa na ostrvu Korčula. Ovo ukazuje na to da se klimatski uslovi u regionu menjaju, te da su ekstremni vremenski događaji postali češći nego ranije.

Ovaj jezivi snimak ne samo da svedoči o snažnom nevremenu koje je pogodilo ostrvo Korčula, već i upozorava na promene u klimi koje mogu imati ozbiljne posledice po ovaj region.

Podsetimo, grmljavinsko nevreme praćeno obilnom kišom i jakim vetrom izazvalo je velike probleme na području Korčule i Orebića.

 

 

- Primljena je jedna dojava iz Lumbarde da je jak vetar odneo krov s kuće. Takođe je u Pupnatskoj Luci zbog velike količine bujičnih voda napukao stari lokalni put 69022 te je isti zatvoren za saobraćaj. Upućeni su vatrogasci DVD Korčula i DVD Orebić koji rade na sanaciji - napisali su sinoć iz Direktorata civilne zaštite.

Nakon nevremena jedna od najlepših uvala na Korčuli, ali i Jadranu, potpuno je promenila izgled jer je bujica velike količine zemlje odnela u more. Uništen je i put.

Prizori iz Pupnatske luke su dramatični, gde je bujica iz obližnjeg brda promenila izgled velike uvale.

Zbog velikih odrona, put kroz Pupnatsku luku zatvoren je do daljnjeg. Voda je nanela ozbiljnu materijalnu štetu i brojnim porodičnim kućama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading