DVA NOVA POŽARA NA PODRUČJU SPLITA: Kritično blizu raketne baze (VIDEO)

Autor:

Svet

01.09.2024

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gašenju učestvuju vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Zagora, Klisa, Muća, Solina i Dugopolja, kao i kanader.

DVA NOVA POŽARA NA PODRUČJU SPLITA: Kritično blizu raketne baze (VIDEO)

Foto: YouTube/Dalmacija Danas/Printscreen

Dva nova požara izbila su danas na području Splitsko-dalmatinske županije u Hrvatskoj, a jedan od njih je blizu raketne baze.

Vatrogasni operativni centar u Splitu primio je oko 16.00 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru u zaseoku Taraši u mestu Korušce, a požar je zahvatio travu, nisko rastinje i borovu šumu, preneo je Index.

U gašenju učestvuju vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Zagora, Klisa, Muća, Solina i Dugopolja, kao i kanader.

Novi požar izbio je kod izvora Žrnovnice, severoistočno od raketne baze, a u gašenju požara učestvuju vatrogasci i kanaderi.

- Digli smo odmah sve vazdušne i dostupne zemaljske snage. Ovo što imamo, s tim i radimo. Više nam ne treba, više i ne možemo... Ono što je u brdu, u brdu je... Ovo dole, oko kuća, to smo rešili. Pomogle su nam i vazdušne snage. Dižemo pruge u brdo. Počelo je lagano da duva, dok ne počne jače, nastojaćemo to što više rešiti - rekao je za Dalmatinski portal županijski vatrogasni zapovednik, Ivan Kovačević.

 

 

Kuće u ovom trenutku nisu ugrožene, poručuje.

- Vetar nosi od kuća u brdo. Videćemo koliko daleko će ići - dodao je. 

Dalmacija Danas objavila je snimak kanadera koji pokušava da ugasi požar kod Žrnovnice. Vidi se da se u blizini požara nalazi i nekoliko kuća.

Kako pokazuju snimci i fotografije koje je dobio Index, kod Žrnovnice diže se gust dim. 

Jedan kanader ga gasi. Pristižu još tri takva protivpožarna aviona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading