SVI U PANICI! POŽAR NASTAVLJA DA PUSTOŠI, ZAHVAĆENI I MASLINJACI: Jezivi snimci vatre koja se sve više širi (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

28.08.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar je buknuo u ponedeljak uveče

SVI U PANICI! POŽAR NASTAVLJA DA PUSTOŠI, ZAHVAĆENI I MASLINJACI: Jezivi snimci vatre koja se sve više širi (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook

Na društvenim mrežama pojavio se snimak požara koji je zahvatio selo Žrnovci kod Splita u Hrvatskoj, izazivajući paniku među lokalnim stanovništvom. Požar je buknuo u ponedeljak uveče nakon nevremena praćenog brojnim udarima munja, ostavljajući za sobom razoran trag.

 

 

Pomažu i vatrogasci iz Zagreba

Republika

Foto: shutterstock

Požar kod Splita

 

Hrvatski mediji su preneli da su zagrebački vatrogasci uputili pomoć svojim kolegama u Dalmaciji kako bi se suzbio požar koji je zahvatio područje.

Glavni vatrogasni zapovednik Slavko Tucaković izjavio je da se požar širi na područje naselja Podstrana.

Očevici su putem društvenih mreža preneli da su maslinjaci zahvaćeni plamenom, dok su meštani aktivno uključeni u napore da se spreči dalje širenje požara, sekući stabla u pokušaju da zaustave njegovo napredovanje.

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih požara koji su zahvatili područje, ostavljajući za sobom pustoš i uništavajući prirodnu lepotu koja je karakteristična za ovo područje.

Požar kod Novog Pazara

U prigradskom naselju Blaževo, blizu Novog Pazara, izbio je požar zbog neispravne instalacije na motoru. Požar se brzo širio, preteći da zahvati veći deo obližnje šume.

Srećom, zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasne službe i komunalne policije, požar je lokalizovan pre nego što je mogao prouzrokovati veću štetu.

Vatrogasci su se na licu mesta borili s vatrom koristeći svu raspoloživu opremu, dok su pripadnici komunalne policije osiguravali područje i pružali ključnu podršku u koordinaciji akcije gašenja. Njihova prisutnost i profesionalna reakcija značajno su doprinele efikasnosti ove akcije, sprečavajući dalje širenje požara i osiguravajući bezbednost građana.

Zahvaljujući ovoj dobro koordiniranoj intervenciji, izbjegnuta je potencijalna ekološka katastrofa u ovom dijelu grada. Komunalna policija, zajedno s vatrogasnom službom, pokazala je visok nivo spremnosti i saradnje u ovakvim situacijama, čime su još jednom opravdali poverenje građana.

Stanovnici Blaževa posebno su pohvalili ulogu komunalne policije, koja je svojim brzinskim djelovanjem i prisustvom na terenu osigurala sigurnost svih prisutnih i omogućila vatrogascima nesmetan rad na gašenju požara. Ovaj incident pokazuje koliko je važna uloga svih službi u hitnim situacijama, te koliko je ključno njihovo zajedničko delovanje za uspešno rešavanje kriza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading