DRAMA U KOMŠILUKU: Momak pao sa kruzera! Potraga još uvek traje!

Autor:

Svet

16.08.2024

23:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga je sprovedena u širem području viškog arhipelaga, uz angažman pomorskih i vazdušnih jedinica.

DRAMA U KOMŠILUKU: Momak pao sa kruzera! Potraga još uvek traje!

Foto: Tanjug/AP

U petak, 9. avgusta, u ranim jutarnjim satima, dogodio se dramatičan incident kada je mladi Britanac, Arči Metjuz, rođen 2005. godine, pao sa kruzera kod ostrva Jabuka. Nakon ovog događaja, pokrenuta je intenzivna potraga koja je trajala čitava tri dana, ali nažalost, mladić nije pronađen.

Potraga je sprovedena u širem području viškog arhipelaga, uz angažman pomorskih i vazdušnih jedinica. U akciju traganja uključene su Lučka kapetanija Split, Ispostava lučke kapetanije u Hvaru, Obalna straža sa brodom i avionom, te službenici iz Stanice pomorske i aerodromske policije u Zadru. Takođe, u traganje su bili uključeni i posade putničkih brodova, kao i vlasnici privatnih brodica, koji su se svojevoljno priključili akciji.

Nacionalna evidencija nestalih osoba objavila je informacije o Arčiju Metjuzu i apelovala na građane da ukoliko poseduju bilo kakve informacije o nestalom mladiću, obaveste najbližu policijsku stanicu ili nazovu na broj 192. Takođe, informacije je moguće dostaviti putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture navelo je da je potraga pokrenuta nakon što je zapovednik putničkog broda prijavio incident tokom plovidbe nedaleko od Jabuke, iz smera Dubrovnika prema Zadru. Ova informacija ukazuje na brzu reakciju nadležnih institucija na ovaj dramatičan događaj.

Potraga za nestalim mladićem izazvala je zabrinutost i angažovanje široke javnosti, te se nadamo da će mladi Arči što pre biti pronađen i vraćen svojoj porodici.

(Večernji list)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading